U vrijeme Korone dok smo svi stalno u svojim domovima ne znači
da si ne možemo ponekad ugodit. Izaberimo dobar film i sebi i svojim ukućanima
pripremimo ove savršene burgere. Dali više volite Hamburger ili Cheeseburger. izaberite sami i uživajte.
Sastojci:
Za 8 burgera
850 gr miješanog mljevenog mesa
1 žlica ulja
Sol
Papar
8 peciva za hamburgere ili zemički
8 kom sira u listićima
Za močenje peciva
1 žlica Vegete
3 dcl vode
Za punjenje
Umaci po želji: majoneza, ketchup, vrhnje, ajvar ili meni
omiljeni Umak ˝Tisuću otoka˝
Povrće po želji: zelena salata (najbolje je Iceberg), luk,
rajčica, sviježi ili kiseli krastavci
Priprema:
Ukoliko umjesto kupovnih peciva želite koristiti domaća kao
sto sam ja možete ih napraviti po ovom
receptu: Lepinjice / Zemičke. A svoj domaći
umak možete napraviti po ovom receptu: Umak ˝Tisuću otoka˝
Peciva prerežite po pola i ostavite sa strane. U zdjelu stavite vegetu, prelijte vodom i dobro promiješajte. To će biti juha u koju ćete močiti pecivo netom prije pečenja.
U veću zdjelu stavimo mljeveno meso. Dodajte ulje, sol i
papar te
sve dobro izmiješajte rukom kao da mijesite tijesto. Probajte dali je dovoljno začinjeno pa po
potrebi dodajte još soli i papra.
Smjesu podijelite na 8 jednakih dijelova i od svakog djela napravite kuglicu.
Kuglice stavite između dvije plastične folije ili vrećice,
pomoću daske ili nečeg sličnog pritisnite kuglicu da se spljošti da bude veća
nego pecivo jer će se tokom pečenja skupiti.
Pripremite dvije tave. Jednu za pečenje mesa (po mogućnosti roštilj
tavu) a drugu za pecivo (glatku tavu) i dobro ih ugrijte neka budu vrele.
Pecivo razdvojite, donji dio i poklopac oba lagano umočite (ne
previše da se ne bi raspalo) u mješavinu Vegete i vode i odmah stavite peči na
tavu koju smo dobro nauljili unutrašnjom stranom prema dole da se fino zapeče.
U isto vrijeme na drugoj tavi pečemo meso prvo sa jedne dok ne
dobije finu boju, zatim sa druge strane. Prije nego je meso gotovo na svaki
komad stavimo list sira. Taman kad je meso gotovo, pecivo je fino zapečeno. Meso
izvadimo iz tave i odmah stavimo na donji
dio peciva te poklopimo gornjim djelom.
Ponovimo postupak dok ne potrošimo svo meso i pecivo. Poslužimo
odmah dok je toplo a neka si svatko sam filuje sa umacima i povrćem po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar