StayAtHome Burgeri


U vrijeme Korone dok smo svi stalno u svojim domovima ne znači da si ne možemo ponekad ugodit. Izaberimo dobar film i sebi i svojim ukućanima pripremimo ove savršene burgere. Dali više volite Hamburger ili Cheeseburger. izaberite sami i uživajte.

 

Sastojci:

 

Za 8 burgera

850 gr miješanog mljevenog mesa

1 žlica ulja

Sol

Papar

8 peciva za hamburgere ili zemički

8 kom sira u listićima

 

Za močenje peciva

1 žlica Vegete

3 dcl vode

 

Za punjenje

Umaci po želji: majoneza, ketchup, vrhnje, ajvar ili meni omiljeni Umak ˝Tisuću otoka˝

Povrće po želji: zelena salata (najbolje je Iceberg), luk, rajčica, sviježi ili kiseli krastavci

 

 

Priprema:

 

Ukoliko umjesto kupovnih peciva želite koristiti domaća kao sto sam  ja možete ih napraviti po ovom receptu: Lepinjice / Zemičke.   A svoj domaći umak možete napraviti po ovom receptu: Umak ˝Tisuću otoka˝

Peciva prerežite po pola i ostavite sa strane. U zdjelu stavite vegetu, prelijte vodom i dobro promiješajte. To će biti juha u koju ćete močiti pecivo netom prije pečenja.

U veću zdjelu stavimo mljeveno meso. Dodajte ulje, sol i papar  te  sve dobro izmiješajte rukom kao da mijesite tijesto.  Probajte dali je dovoljno začinjeno pa po potrebi dodajte još soli i papra.

Smjesu podijelite na 8 jednakih dijelova i od svakog djela napravite kuglicu. 


Kuglice stavite između dvije plastične folije ili vrećice, pomoću daske ili nečeg sličnog pritisnite kuglicu da se spljošti da bude veća nego pecivo jer će se tokom pečenja skupiti.

 

Pripremite dvije tave. Jednu za pečenje mesa (po mogućnosti roštilj tavu) a drugu za pecivo (glatku tavu) i dobro ih ugrijte neka budu vrele.

Pecivo razdvojite, donji dio i poklopac oba lagano umočite (ne previše da se ne bi raspalo) u mješavinu Vegete i vode i odmah stavite peči na tavu koju smo dobro nauljili unutrašnjom stranom prema dole da se fino zapeče.

 

U isto vrijeme na drugoj tavi pečemo meso prvo sa jedne dok ne dobije finu boju, zatim sa druge strane. Prije nego je meso gotovo na svaki komad stavimo list sira. Taman kad je meso gotovo, pecivo je fino zapečeno. Meso izvadimo iz tave  i odmah stavimo na donji dio peciva te poklopimo gornjim djelom.

Ponovimo postupak dok ne potrošimo svo meso i pecivo. Poslužimo odmah dok je toplo a neka si svatko sam filuje sa umacima i povrćem po želji.

 

 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti