Umak „ Tisuću Otoka“ / The "Thousand Island" Sauce




Umak možete poslužiti kao preljev za salate, umak u koji čete umakati krumpir, škampe,  pohane štapiće ili medaljone ili kao namaz u hamburgerima ili sendvičima. Super se slaže uz povrće, sve vrste mesa, ribe i morskih plodova.


Sastojci:

1 šalica ( 250 ml ) majoneze
2 – 3  žlice kečapa
1 žličica senfa
½ češanja češnjaka
2 srednja kisela krastavca
2 žlice tekućine od kiselih krastavaca
Par kapi Tabasco umaka  
Sol, papar

Priprema :

Ako iz nekog razloga ne smijete ili ne želite jesti majonezu, dio ili cijelu količinu možete zamijeniti  kiselim vrhnjem ili grčkim tipom jogurta ali to će malo promijeniti okus.

Kisele krastavce i češnjak izribati na najsitniji ribež za začine. Dodati sve ostale sastojke i dobro izmiješati da se sve dobro sjedini. Ostaviti u hladnjaku par sati ili preko noći da se okusi prožmu.
U hladnjaku poklopljeno može stajati tjedan dana.





Popularni recepti