Integralni kruh sa sjemenkama



Ukusan, zdrav, mirisan i prekrasan domaći kruh. Uopće ga nije problem  napraviti a toliko bolji nego kupovni.

POTREBNO

450 gr integralnog pšeničnog brašna
450 ml vode
2 žličice suhog kvasca
2 žličice soli
2 žličice smeđeg šećera
2 žlice ulja
1 žlica  Chia sjemenki
1 žlica bučinih sjemenki
1 žlica lanenih sjemenki
1 žlica suncokretovih sjemenki

POSTUPAK

U malu zdjelicu izmjeriti i pomiješati sjemenke i ostaviti sa strane.

U drugoj zdjelici pomiješati 2 žličice suhog kvasca, 1 žličica smeđeg šećera i malo tople vode (od onih 450 ml) . Dobro promiješajte i ostavite na toplom mjestu da se digne. Kada se kvasac napuhao i zapjenio spreman je.

U veliku zdjelu usipajte brašno, dodajte sol, ostatak šećera, sjemenke i dobro promiješajte sve suhe sastojke.

Dodajte ostatak tople vode, kvasac koji se digao, ulje. Pomoću široke špatule ili kuhače dobro izmiješajte sve sastojke da se sve ravnomjerno spoji. Smjesa je dosta mljeckava ali takva treba biti da kruh nebi bio previše nabijen i tvrd (jer integralno brašno je takvo).

Uzeti papir za pečenje, zgužvati ga i dobro namočiti vodom tako da bude savitljiv i obložite njime kalup za kruh.
dimenzije 25 × 10 cm.
Istresti smjesu u kalup, piravnati, premazati uljem I posipati sa malo sjemenki.
Prekriti plastičnom folijom I krpom pa ostaviti na toplom da se diže oko 45 min.

Kad se kruh digao do ruba kalupa skinuti foliju i staviti peči na 220°C oko 40 - 45 minuta.

Kada je kruh gotov treba ga izvaditi iz kalupa i ostaviti da se dobro ohladi. 

Video recept pogledajte ovdje:



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti