Recepti, savjeti i trikovi uz koje i naj jednostavnija jela postaju gozbe.
Share by
Kategorije
- Glavna jela
- Deserti
- Lagani obroci
- Kulinarski savjeti
- Kruh i Pekarski proizvodi
- Prilozi
- Diy - uradi sam
- Strana kuhinja
- Tjestenina
- Party food (Hrana za zabave)
- Tradicionalni deserti
- Deserti bez pečenja
- Torte
- Video recept
- Jela na žlicu
- Vegetarijanska jela
- Diy jestivi pokloni
- Umaci i Sirupi
- Juhe
- Salate
- Tradicionalna kuhinja
- Hladni i topli napitci
- Jela za posebne prilike
- Meksička kuhinja
- U susret Uskrsu
- Božićna čarolija
- Riblja i morski plodovi
- Talijanska kuhinja
- Uskrs
- Zimnica
- Deserti u čaši
- LCHF recepti
PRŽENJE LJEŠNJAKA I OSTALIH ORAŠASTIH PLODOVA
Zagrijati pećnicu na 180°C i ravnomjerno rasporediti lješnjake na lim za pečenje na koje ste prethodno stavili papir za pečenje.
Lješnjake pecite oko 8 – 10 min. Dok ne dobiju zlatno žutu boju i prostorijom se proširio ugodan „orašasti“ miris. Pazite da ne zagore.
Kada su gotovi, plodove odmah premjestite na tanjur kako bi se ohladili.
Kada su hladni lješnjake protrljati među rukama da im otpadne korica.
Lješnjaci se prže ne samo da bi ih očistili od korice nego da bi im aroma bila
intenzivnija.
Taj postupak može se primijeniti za sve orašaste plodove.
Samljeti ih tek kada su sasvim hladni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni recepti
-
Zagrijati pećnicu na 180°C i ravnomjerno rasporediti lješnjake na lim za pečenje na koje ste prethodno stavili papir za pečenje. Lješnj...
-
Brzo, ne ovo jelo nije brzo, jednostavno , nije baš ni jednostavno ali je zato definitivno FANTASTIČNO. Idealno je za pose...
-
Još jedno jelo iz djetinjstva koje je često nalazi na našem meniju. Sastojci 800 gr piletine (komadi po izboru) 2...
-
1 šalica = 250 ml 1/2 šalica = 125 ml 1/4 šalice = 62 ml 1/3 šalice = 84 ml 1 puna valika žlica (jušna) = 15 ml...
-
Za mene nema ništa ukusnije od domače tjestenine bilo koje vrste. Tako je i sa njokima koje sama pravim kad god za to imam bar...
-
Ovaj sam recept prije par godina pronašla na Coolinarici i toliko me oduševio da ga od onda stalno pravim na ovaj način. Džem je...
-
Ove ukusne knedle su idealan prilog uz umake, gulaše, dobar način da se upotrjebi stari kruh, a u mojoj obitelji neizostavne uz...
-
Jako ukusna, sočna i dekorativna. Makovnjača, orehnjača i pekmezuša sve u jednom.. od tog nema boljeg. Čisti hedonizam. Savršeni dodatak...
-
Ovo je savršeno, domače jelo na žlicu. Mesa ide malo čisto radi okusa i možete ga koristiti kakvog god želite: piletinu svinjetinu, ...
-
Umak od pečenja možete praviti od bilo kojeg pečenog mesa. Brzi i fini umak koji je obogaćen svim oni karameliziranim sokovima koji iz...
hvala, super
OdgovoriIzbriši