SASTOJCI
2 srednje velike cikle
2 jabuke (Idered)
1 nar
Sol
Papar
1 par jednokratnih ili gumenih rukavica
PRIPREMA
Iako možete koristiti bilo koju vrstu jabuka sorta Idared ima najbolji balans slatkoće i kiselosti te su dovoljno sočne da netreba dodavati octa niti drugih tekučih začina.
Prvo navucite rukavice jer cikle jako boja ruke.
Ciklu ogulite, i naribajte direktno u zdjelu na ribež za jabuke.
Jabuke dobro operite i ako je moguće nemojte ih guliti nego zajedno sa korom naribajte na isti ribež u zdjelu sa ciklom.
Nar prepolovite iznad zdjele sa salatom i izvadite sve bobice direktno u zdjelu pazeći da sav sok koji pritom curi isto curi u zdjelu.
Salatu dobro promješajte, probajte pa po potrebi malo začinite sa soli i paprom. Ako su nar i jabuka dovoljno kiselkasti i soćni nemoralu dodavati ni octa ni ulja. Ako nisu dodajte malo jabukovog octa.
Nema komentara:
Objavi komentar