Brzo, jednostavno, i jako, jako ukusno. Moji ukućani ovo jelo prosto obožavaju .
Ako volite sir ovo
jelo nemojte propustiti probat. Nećete požaliti
Sastojci
( količina
dovoljna za 4 osobe )
3- 4 filea pilećeg bijelog mesa (ovisno o veličini)
300 g sira trapista (može i vise različitih sireva)
500 ml vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog suhog vina
sol, Vegeta, crvene mljevene paprike,
malo ulja
Priprema
1. Pileći file okrenuti vodoravno i izrezati na
ploške/medaljone oko prst debele. Prekriti ih plastičnom folijom i još malo
lagano istući.. Dobro ih začiniti ( sol,
biber, Vegeta, malo crvene paprike) . Ostaviti da stoji u hladnjaku 30 min. U međuvremenu naribati sir
trapist
2. Ugrijati tavu uz dodatak malo ulja. Kada je tava
ugrijana ispržiti medaljone sa svake
strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi medaljone u tanjur ili zdjelu.
3. Tavu odmaknuti od vatre i i zaliti sa 1dl suhog bijelog
vina, i vratimo malo na laganu vatru da se odlijepe svi oni karamelizirani
ostatci od pečenja, oni daju poseban okus. Dodati ribani sir i pustiti da se
malo rastopi, te zatim zaliti sa vrhnjem za kuhanje. Ostaviti da se lagano kuha
uz stalno miješanje dok se sir sasvim ne rastopi i umak se fino izjednači i
zgusne.
Po potrebi dodatno začiniti.
Posluživanje
Kao prilog uz ovo
jelo možemo koristiti sve vrste tjestenine ili krumpir ali ja najviše volim uz
njoke. Možete koristiti kupovne njoki ili ih možete napraviti.
Recept za domače njoke pogledajte u linku OVDIJE.
Recept za domače njoke pogledajte u linku OVDIJE.
Dobar tek!:-)
Nema komentara:
Objavi komentar