Zdravo a ukusno, idealno kao prilog, ali može se poslužiti
za predjelo ili lagano glavno jelo.
Sastojci
1 kg sviježih brokula
1 žlica Vegete
Malo ulja
3 češnja češnjaka
3 žlice Glatkog
brašna
2,5 dcl vode
Sol
3 žlice kiselog
vrhnja
150 gr tvrdog ribanog sira
Priprema
Brokulu očistiti, raskidati cvjetiće, ne premale važno da su
otprilike iste veličine, staviti u cjedilo i
kratko oprati u hladnoj vodi od mogućih nečistoća. Staviti kuhati u vodu
u koju smo dodali Vegetu. Kad prokuha kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta
(blanširati). Dobro procijediti.
UMAK OD ČEŠNJAKA
Ulje ugrijati, dodati sitno sjeckani češnjak, dodati brašno,
zapržiti kao za zapršku, preliti vodom , posoliti i dodati Vegete i miješati
dok ne prokuha i umak se zgusne. Maknuti sa vatre i umiješati kiselo vrhnje.
Ocijeđenu brokulu poslagati u Tepsiju ili vatrostalnu posudu
u jednom sloju. Preliti sa umakom od češnjaka i posipati ribanim sirom.
Zapeći u zagrijanoj pećnici, na 180 °C oko 30 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar