Sezona je jabuka, mogu se praviti na bezbroj načina. Koristim
ih u slatkim, slanim jelima, kolačima, salatama, zimnici…. ja ih obožavam pa se
često igram različitim kombinacijama. Tako je nastao i ovaj recept. Jako je
jednostavan, brzo se priprema i što je najvažnije jako je ukusno.
Sastojci:
500 gr smrznutog lisnatog tijesta
1 žlice šećera
1 žlica cimeta
--------------------------------------------
3 – 4 jabuke (ovisno o veličini)
4 žlica šećera
4 žlice zobenih pahuljica – sitnijih
1 žlica ruma
1 žlica cimeta
Priprema:
Lisnato tijesto izvadite ranije da se odmrzne.
Jabuke ogulite, i izribajte, u jabuke zobene pahuljice dodajte
šećer, cimet i rum. Dobro promiješajte i kušajte. Po vlastitom ukusu ako je
potrebno dodajte još cimeta ili šećera ovisno koliko su jabuke kisele.
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik otprilike
30 x 20 cm. Izmiješajte šećer i cimet i posipajte po razvaljenom tijestu koje
ste prije toga premazali sa malo vode.
Tijesto zarolajte kao rolat. Izrežite na 12 jednakih
dijelova.
Kalup za muffine premažite sa malo ulja. Svaki komad
okrenite tako da rezana stran bude okrenuta prema gore. Dlanom spljoštite tako
da veličina odgovara kalupima. Stavite tako da dobijete košaricu.
Napunite svaki smjesom od jabuka.
Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 min(ovisno
o vašoj pećnici) dok rubovi tijesta ne dobiju rumenu boju.
Ohlađene pitice izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar