Kad bih prije proučavajući recepte naišla na rečenicu „
preliti sa glazurom od čokolade“ doslovno bih dobila ospice. Ako ste kao i ja
vašim mukama je kraj. Probala sam gomilu različitih glazura ali nikada nisam
bila zadovoljna. Ovu glazuru sam dobila od jedne gospođe koja je radila kao
slastičar u Slobodi. Ako ste iz Osijeka sigurno se sjećate Slobodinih krempita
sa savršenom glazurom od čokolade; eto to je ta glazura i ja je koristim za sve
kolače.
Sastojci:
100 gr čokolade za kuhanje
3 žlice ulja suncokretovog
Priprema:
NA PARI :
Sve staviti u zdjelu i topiti na pari uz stalno miješanje dok
se skoro sasvim ne rastopi ali ne do kraja da ne bi prekuhala jer onda neće
biti sjajna. Maknuti sa parne kupelji i nastaviti miješati dok ne postane
glatka , sjajna jednolična smjesa.
U MIKROVALNOJ :
Čokoladu izlomiti na kockice, staviti u plastičnu ili
staklenu zdjelu. Dodati ulje i grijati u mikrovalnoj 1,5 minutu. Izvaditi iz
mikrovalne i dobro promiješati da bude jednolična i glatka. Ukoliko se čokolada
nije sva rastopila vratite u mikrovalnu još na koju sekundu. Dok je još topla
preliti preko kolaća.
Nema komentara:
Objavi komentar