Tradicionalno jelo južnjačke i meksičke kuhinje. Pikantno,
ukusno i zasitno. Najćešće se koristi kao prilog iako može biti i samostalni
obrok.
Sastojci:
1 manja konzerva crvenog graha ( oko 300 gr )
1 konzerva kukuruza
1 šalica bijele riže dugog zrna
1 glavica luka
2 češanj češnjaka
Sviježe ili sušene čili papričice
Sol, papar i malo vegete
2 šalice jušnog temeljca ili vode
Maslinovo ulje
Priprema:
Rižu stavite u zdjelu i lagano isperite u hladnoj vodi sve dok voda ne
postane bistra. Dobro ju ocjedite u cjedilu.
U dobro zagrijanu dublju tavu stavite malo maslinovog ulja, dodajte
sitno sjeckani luk i popržite ga.
Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz zajedno sa tekućinom iz
konzerve. Dodajte sitno sjeckani ili ribani češnjak i sjeckanu sviježu ili
mljevenu čili papričicu. Posoliti, popapriti i dodati Vegete.
Poklopite, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 10-15 min dok
se riža ne skuha i popije tekućinu.
Na kraju posipati sjeckanim peršinovim i celerovim lišćem.
Ukoliko ovu rižu pripremate kao samostalan obrok tada prvo
popržite ljutu kobasicu isječenu na kolutove oko 100- 200 gr. Nakon toga
dodajete luk i slijedite dalje već opisani postupak.
Nema komentara:
Objavi komentar