Od par jednostavnih sastojaka dobije se fini kremasti kolač.
Brzo je gotov i može se poslužiti već isti dan.
Sastojci
BAZNA SMJESA:
4 jaja ovisno o veličini
200 gr šećera
200 gr brašna
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 dcl suncokretovog ulja
1 dcl mlijeka
FIL:
1 l mlijeka ( 1000 ml )
6 žlica šećera
1 puding čokolada
1 puding vanilija
PO ŽELJI ZA GLAZURU:
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
Jaja staviti u zdjelu ( nije potrebno odvajati žumanjak od
bjelanjka ) dodati šećer i vanili šećer te miksati toliko dugo dok se šećer ne
rastopi i smjesa skoro pobijeli.
Dodati ulje i mlijeko, te još sve dobro izmiješati.
Brašno i prašak za pecivo izmiješati i postepeno dodavati u
smijesu miješajući lopaticom ili kuhačom da se sve izjednači i ne bude grudica.
Izliti u namašćeni i
pobrašnjen lim veličine 30 x 19 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 30 - 40
minuta, isprobati čačkalicom jeli pečeno.
Skuhati puding od čokolade u 500 ml mlijeka i 3 žlice
šećera.
Pečeni i ohlađeni kolač izbosti obrnutom stranom kuhače ili
nečim drugim što ima zaobljeni kraj. Gore istresti skuhani puding i žlicom ga
utrljati da popuni rupe.
Skuhati i drugi puding, od vanilije, u 500 ml mlijeka i 2
žlice šećera. Sipati preko ohlađenog čokoladnog pudinga i poravnati.
Po želji se ohlađeni kolač može premazati s 200 ml slatkog
vrhnja (šlaga).
Možete koristiti i druge okuse, samo uvijek koristite
pudinge u kontrastnim bojama, kolač je ljepši.
Nema komentara:
Objavi komentar