U spomen poznatom kuharu i gastro nomadu pripremimo pastu za
koju je Anthony govorio da je najbolja stvar u povijesti svijeta. Jako jednostavna i brzo gotova. Idealna
za situacije kada nemate puno vremena i baš ništa u frižideru.
Sastojci:
Tjestenina
(što se izbora tjestenine
tiče, Anthony je insistirao da to budu špageti)
Maslac,
Sir (po mogućnosti pekorino romano)
Sol i biber.
Čili i začinsko bilje po želji.
Priprema:
Špagete skuhajte u slanoj vodi ali neka bude al dente (malko
pod zub) jer će se još dovršavati u umaku. Tjesteninu procijedite ali ocijeđenu
vodu nikako nemojte bacati. To se zove ŠKROBNA VODA i idealna je za
zgušnjavanje umaka.
U dubljem lončiću pravite umak od djela škrobne vode u koji
ste dodali maslac,biber i sol (po želji
čilija) , lagano prokuhajte pa onda dodajte da dobijete gladak umak. Ako vam se
odvaja previše masnoća, dodajte još škrobne vode te još malo prokuhajte. Ako vam
se pak čini previše vodeno dodajte još malo maslaca te isto još malo
prokuhajte. Ubacite skuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte.
Svemu tome dodajte sitno ribani sir koji ravnomjerno posipajte
i - gotovo je.
Dobit će te gust ali lagan umak koji će savršeno obložiti tjesteninu.
Posipajte sitno sjeckanim svježim začinskim biljem.
Ako baš ne možete bez mesa, preporučivao je malčice pancete
oko 100 gr. Koju popržimo na suhoj tavi da pusti svoju masnoću i tada zalijemo
škrobnom vodom.
Nema komentara:
Objavi komentar