Proteinski kruh
Zdrav, jednostavno i brzo se priprema i ne mora se mijesiti. Zbog svojih sastojaka, malim udjelom ugljikohidrata
a visokim udjelom proteina idealan je kao zamjena za kruh u svim visoko
proteinskim dijetama, daje osjećaj sitosti, poboljšava probavu, potiče čišćenje
organizma i detoksikaciju, ne izaziva nagle promijene razine šećera u krvi tako
da ga mogu koristiti i dijabetičari, te pomaže kod gubljenja kilograma.
Sastojci:
3 jaja
500 gr posnog sira
250 gr zobenih pahuljica ( ili još bolje zobenih mekinja )
1 prašak za pecivo
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica lanenih ili chia sjemenke ( može i mješavina obje )
2 žličice himalajske soli
-------------------------------
Po želji možete još dodati
2 žlice: sjeckane bućine sjemenke, sjeckane orahe, lješnjake
ili bademe
Priprema:
Staviti pećnicu da se grije na 180°C
U zdjelu dodati jaja, maslinovo ulje, sol, i lanene/chia
sjemenke. Izraditi pjenjačom ili vilicom dok se jaja ne razrade.
Dodati sir i ako ste se odlučili za bućine sjemenke ili orašaste
plodove, miješati pomoću lopatice ili kuhače dok se smjesa ne sjedini.
Na kraju postepeno dodavati mekinje ili zobene pahuljice uz
stalno miješanje. Dobro izmiješati, istresti u kalup za kruh koji ste prethodno
obložili papirom za pečenje.
Peči u sad već zagrijanoj pećnici oko 40 minuta da dobije
lijepu zlatnu boju.
Istresti iz kalupa (naj bolje na mrežu za hlađenje) i ostaviti da se dobro ohladi
Rezati tek kad je sasvim hladno.
Nema komentara:
Objavi komentar