Dekorativni, jako ukusan i tako jednostavan prilog koji paše
uz sva jela s umacima. Ili kao samostalni lagani obrok uz kiselo vrhnje
začinjeno sa malo češnjaka i peršinovog lista. Ja sam ih ovaj puta poslužila uz
Pileće medaljone u umaku od gljiva.
Sastojci:
500 gr krumpira
1 jaje
1 žlica maslaca ili margarina
Sol,
Papar
ribani muškatni oraščić
---------
po želji
malo ribane korice limuna
malo sitno sjeckanog peršinovog lista
Priprema:
Krumpir oguliti i izrezati na manje kockice da se brže
skuha. Skuhati u posoljenoj vodi dok ne postane mekan. Procijediti i ostaviti u
cijedilo 10 min da se ispari sva vlaga i krumpir malo ohladi.
Krumpir protisnuti ili izraditi mikserom. Dodati maslac i
još dobro promiješati. Dodati jaje i začine te sve još dobro izraditi mikserom.
Pećnicu ugrijati na 200°C.
Smjesu prebaciti u vrećicu
za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom ukoliko nemate vrećicu puslice
možete raditi pomoću dvije čajne žličice.
Na lim staviti papir za pečenje i na njemu praviti puslice. Veličinu
odredite sami po svojoj želji. Po mom iskustvu najbolje su one srednje 2 - 3
cm.
Peči u dobro zagrijanoj pećnici oko 12 – 15 minuta, (ovisno
od veličine) dok se ne počnu zlatiti.
Nema komentara:
Objavi komentar