Puslice od krumpira




Dekorativni, jako ukusan i tako jednostavan prilog koji paše uz sva jela s umacima. Ili kao samostalni lagani obrok uz kiselo vrhnje začinjeno sa malo češnjaka i peršinovog lista. Ja sam ih ovaj puta poslužila uz Pileće medaljone u umaku od gljiva.



Sastojci:


500 gr krumpira
1 jaje
1 žlica maslaca ili margarina
Sol,
Papar
ribani muškatni oraščić
---------
po želji
malo ribane korice limuna
malo sitno sjeckanog peršinovog lista



Priprema:


Krumpir oguliti i izrezati na manje kockice da se brže skuha. Skuhati u posoljenoj vodi dok ne postane mekan. Procijediti i ostaviti u cijedilo 10 min da se ispari sva vlaga i krumpir malo ohladi.

Krumpir protisnuti ili izraditi mikserom. Dodati maslac i još dobro promiješati. Dodati jaje i začine te sve još dobro izraditi mikserom.

Pećnicu ugrijati na 200°C.
Smjesu prebaciti u vrećicu  za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom ukoliko nemate vrećicu puslice možete raditi pomoću dvije čajne žličice.
Na lim staviti papir za pečenje i na njemu praviti puslice. Veličinu odredite sami po svojoj želji. Po mom iskustvu najbolje su one srednje 2 - 3 cm.

Peči u dobro zagrijanoj pećnici oko 12 – 15 minuta, (ovisno od veličine) dok se ne počnu zlatiti.







Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti