Jaja – koliko god želite jaja bojati
Vino – toliko da prekrije sva jaja, bijelo ili crno ovisno o
tome koje boje želite dobiti. Vino ne mora biti nikako skupo jer ono neće utjecati
na okus jajeta.
--------------
Za prirodnu tamno ljubičastu boju koriste se listovi
ljubičastog kupusa u kombinaciji sa crnim (crvenim) vinom.
Za prirodnu narančasto smeđu boju koriste se ljuske žutog
luka, u kombinaciji sa bijelim vinom.
Za prirodnu žutu boju koristi se bijelo vino u koju smo
dodali 1 – 2 žlice kurkume. Za ovu kombinaciju izaberite svjetlija jaja.
-------------------
Na ovaj način možete koristiti i kupovnu boju za jaja po
želji. Ali tada koristite bijelo vino.
---------------
Ocat
Ugasiti vatru i ostaviti da stoji u vinu par sati ili
najbolje preko noći.
Nakon što su odstajala, jaja izvaditi iz vina najbolje na neku rešetku i ostaviti da se
osuše.
Jaja se ne premazuju ničim da kristali ne bi otpali.
Nema komentara:
Objavi komentar