Kad god pravim svinjski file ne volim komplicirati jer meso
je toliko meko i ukusno samo po sebi da sve osim malo začina je totalno
nepotrebno.
Sastojci:
1 svinjski file
Sol, papar, Vegeta
400 gr smeđih
šampinjona ( može i druga vrsta gljiva)
Malo ulja
Začinski maslac ili obični maslac (kliknite na link da
vidite recept )
Priprema:
Svinjski file očistiti od žilica i opne ali masnoću ne treba
skidati i onako je ima vrlo malo.
File izrezati na medaljone oko 2 prsta debele.
Medaljone ne treba tuči nego ih samo prstima rastanjiti i
oblikovati da budu otprilike iste veličine.
Posoliti ih i posipati Vegetom te ostaviti malo da se
marinira.
Ugrijati tavu da bude vrela, dodati malo ulja i poslagati medaljone da se peku oko 3 – 4 min
na srednje jakoj vatri. Okrenuti medaljone na drugu stranu i peči još 3-4 min.
Izvaditi medaljone na tanjur, po papriti i na svaki medaljon
staviti šniticu začinskog maslaca ili običnog
pokriti sa aluminijskom folijom te ostaviti
da se odmara dok pripremamo gljive.
Na ostatku masnoće od pečenja istresti gljive rezane na
deblje ploške ili četvrtine. Pržiti uz miješanje dok gljive ne dobiju lijepu
boju. Začiniti po želji i dodati začinskog maslaca da sve poveže.
Medaljone i gljive poslužiti uz prilog po želji ja sam poslužila
uz rižu.
Nema komentara:
Objavi komentar