Izvor recepta: kolači biz.com
1 pakovanje Rozen kora
…………………..
750 ml mlijeka
200 gr šećera
40 gr kakaa
45 gr gustina
1 vanili šećer
2 žlice ruma
125 gr čokolade za kuhanje
125 gr margarina
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema:
Šećer, kakao, gustin,
vanili šećer promiješati sa malo mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada zakuha smanjiti vatru i
umiješati smijesu i kuhati dok ne postane gusto. Umiješati rum, margarin i čokoladu
isjeckanu na kockice i miješati dok se ne rastope.
Dok je smjesa topla filovati kore, 3 – 4 žlice na svaku
koru. Filovati i slagati kore sve dok ih sve ne potrošimo. Zadnju koru ostaviti
ne namazanu. Kolač prekriti plastičnom folijom i pritisnuti sa daskom za
rezanje ili nečim takvim i ostaviti da se hladi preko noći ili par sati.
Preliti glazurom od čokolade.
Glazura od čokolade
Čokoladu iskidanu na kockice zajedno sa uljem ugrijati u
mikrovalnoj ili na laganoj vatri i izmiješati u glatku masu. Preliti preko kolača
i ostaviti da se glazura stisne.
Ako se glazura hladila u hladnjaku ostaviti na sobnoj
temperaturi oko 15 minuta prije rezanja kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar