Ovo nije recept, ovo je ideja kako iskoristiti ostatke piletine
od nedjeljnog ručka i dobiti zanimljiv, jednostavan, ukusan i zdrav obrok. Salata se mijenja kako se mijenjaju godišnja
doba ali poanta ostaje ista. Iskoristite što god je u sezoni i imate u hladnjaku.
U proljeće čete dodati mladi luk i rotkvicu. U ljeto papriku, rajčicu i
krastavce, ali vam mogu garantirati svaka će biti savršena.
Sastojci:
U salati koristite
bilo koje sezonsko povrće
Zelena salata
Mrkva
Ljubičasti kupus
Tvrdi sir
Pancete ili dimljena slanina
Stari kruh
Pečene ili kuhane piletine
---------------------------
Umak „Tisuću otoka“ ili neki drugi omiljeni dresing
Umak možete koristiti
kupovni ili ga napraviti sami, vrlo je jednostavno i namirnice najvjerojatnije
imate u kući. Recept pogledajte ovdje: Umak „Tisuću otoka“.
Priprema.:
Pancetu ili slaninu isjeći na sitne kockice.
Šnite starog kruha izrezati na kockice.
Na vreloj tavi na vrlo malo ulja ( 1-2 žlice) prepržiti slaninu da bude hrskava i dobije rumenu
boju. Izvaditi slaninu pomoću vilice tako da masnoća ostane u tavi i ostaviti ih
sa strane.
Na ostatku masnoće ispržiti kockice kruha dok ne postanu
hrskave i dobiju rumenu boju. Kockice prženog kruha izvaditi na tanjur i ostaviti
je sa strane.
Sir izribati i ostaviti sa strane. Mrkvu naribati i ostaviti
sa strane. (ribež za jabuke)
Ljubičasti kupus naribati ili izrezati na jako tanke rezance
i ostaviti sa strane... (ribež za kupus)
Salatu očistiti, oprati i dobro ocijediti i iskidati na veće
komade.
Pečenu ili kuhanu piletinu očistiti od kožice, hrskavice i
kostiju. Iskidati ili isjeći na manje komade i ostaviti sa strane.
Mjere nisu navedene jer u biti nisu ni bitne. Vi sami
određujete što i koliko čega čete staviti.. Ali sam zato stavila slike da
dobijete osjećaj za omjere.
1.
Na tanjur rasporediti šaku zelene salate.
2.
Posipati sa ribanom mrkvom.
3.
Posipati ljubičastim kupusom
4.
Posipati ribanim sirom
5.
Posipati prženom slaninom
6.
Posipati pečenom piletinom
7.
Posipati kockicama prženog kruha
Dresing se poslužuje
sa strane, da si svatko sam dodaje neposredno prije jela. U protivnom će se
kockice kruha omljeckaviti prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar