Umak možete poslužiti kao preljev za salate, umak u koji
čete umakati krumpir, škampe, pohane
štapiće ili medaljone ili kao namaz u hamburgerima ili sendvičima. Super se
slaže uz povrće, sve vrste mesa, ribe i morskih plodova.
Sastojci:
1 šalica ( 250 ml ) majoneze
2 – 3 žlice kečapa
1 žličica senfa
½ češanja češnjaka
2 srednja kisela krastavca
2 žlice tekućine od kiselih krastavaca
Par kapi Tabasco umaka
Sol, papar
Priprema :
Ako iz nekog razloga ne smijete ili ne želite jesti majonezu,
dio ili cijelu količinu možete zamijeniti kiselim vrhnjem ili grčkim tipom jogurta ali
to će malo promijeniti okus.
Kisele krastavce i češnjak izribati na najsitniji ribež za
začine. Dodati sve ostale sastojke i dobro izmiješati da se sve dobro sjedini.
Ostaviti u hladnjaku par sati ili preko noći da se okusi prožmu.
U hladnjaku poklopljeno može stajati tjedan dana.
Nema komentara:
Objavi komentar