Recept za ovu
aromatičnu, kremastu i ukusnu juhu našla sam na internetu sigurno će se često naći
na našem stolu. Obožavam kombinaciju bundeve i kopra.
Sastojci
650gr očišćene muškatne bundeve ili slične bundeve ili tikve
1 krumpir
1 luk
1 mrkva
650-700 ml temeljca za juhu
1,5 dl vrhnja za kuhanje
1 češnjak
sol. papar,
Vegeta,
muškatni oraščić,
bosiljak, kopar
Priprema
Bundevu očistiti pa narezati na kockice, isto tako krumpir i mrkvu.
Na malo ulja pro dinstati luk pa dodati krumpir, tikvu i
mrkvu.
Kratko dinstati pa zaliti sa temeljcem i smanjiti vatru na najmanje .i kuhati dok povrće ne omekša.
Kad je povrće omekšalo usitniti stapnim mikserom ili
samljeti u blenderu, pa dodati začine i
vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhati.
Kockice prženog kruha
Stari kruh narezati na kockice posuti sa malo ulja i peči dok
ne dobiju boju na 220°C
Posluživanje
Poslužiti uz kockice prženog kruha ili po želji
Izvor recepta: coolinarika - vonzi
Nema komentara:
Objavi komentar