Palačinke punjene ukusnim
nadjevom od mljevenog mesa, kiselog vrhnja, topljenog sira i začina, možda malo više posla, ali je
definitivno fantastično. Ovo je recept za 4 osobe tj. 12 kom, 3 po osobi iako
su meni osobno i 2 bile dosta.
Sastojci
Za palačinke:
1 jaje
1 šalica mlijeka
1 šalica vode
2 šalice brašna
2 prstohvata soli
Ulje za pečenje
Za nadjev:
300 gr miješanog mesa
1 manja glavica luka ili 2 mlada luka
1 češanj češnjaka
1 srednji krumpir
1 žlica Vegete
Sol, papar
2 žlice kiselog vrhnja
100 gr sira trapista ili topljenog sira u listićima
Malo ulja
Za paniranje:
Brašno
1 jaje
Krušne mrvice
Priprema
U zdjeli umiješati
sve sastojke za palačinke u glatku smijesu.
Palačinke peči normalno u vreloj tavi za palačinke na malo
ulja te ih pustiti da se malo ohlade.
Isjeckati luk i češnjak na sitno. Krumpir izribati na ribež
za jabuke.
Popržiti luk na tavi sa malo ulja dok ne postane staklast.
Ubaciti mljeveno meso te pržiti na luku miješajući.
Dodati češnjak i začine te još miješati dok se meso dovoljno
ne poprži, dodati ribani krumpir sve dobro izmiješati i pustiti da krčka 1-2
min.
Skloniti sa vatre i umiješati kiselo vrhnje. Po potrebi
dodatno začiniti.
Svaku palačinku namazati sa filom do pola preko fila
rasporediti sir i palačinku srolati u valjak.
Svaki valjak panirati na klasičan način. Prvo uvaljati u
brašno, pa u jaje, pa u krušne mrvice. Treba samo paziti da se ne razmotaju.
Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju boju sa svih strana.
Ocijediti na papirnatom ubrusu od viška ulja.
Ja sam poslužila uz rižu, zelenu salatu i hladni umak od
ajvara ali vi možete izabrati neku drugu
kombinaciju.
Hladni umak od ajvara
1 žlica ajvara kiselog vrhnja
1 žlica kiselog vrhnja
Sve dobro izmiješati
Nema komentara:
Objavi komentar