Recepti, savjeti i trikovi uz koje i naj jednostavnija jela postaju gozbe.
Share by
Kategorije
- Glavna jela
- Deserti
- Lagani obroci
- Kulinarski savjeti
- Kruh i Pekarski proizvodi
- Prilozi
- Diy - uradi sam
- Strana kuhinja
- Tjestenina
- Party food (Hrana za zabave)
- Tradicionalni deserti
- Deserti bez pečenja
- Torte
- Video recept
- Jela na žlicu
- Vegetarijanska jela
- Diy jestivi pokloni
- Umaci i Sirupi
- Juhe
- Salate
- Tradicionalna kuhinja
- Hladni i topli napitci
- Jela za posebne prilike
- Meksička kuhinja
- U susret Uskrsu
- Božićna čarolija
- Riblja i morski plodovi
- Talijanska kuhinja
- Uskrs
- Zimnica
- Deserti u čaši
- LCHF recepti
Brownies - my way
Iako ima bezbroj verzija i recepata definitivno ovaj morate probati. Jako jednostavni, brzi, sočni, ljepljivi i ekstra čokoladni baš kakvi i Browniesi moraju biti.
SUHI SASTOJCI (MIX) :
1/2 šalica (180 gr) Pšeničnog glatkog brašna
1 šalica (200 gr) Šećera ( kristal)
3 šalice (150 gr) Smeđeg šećera (ako nema možete pojačati bijeli)
3 šalice (75 gr) Kakao u prahu Dolcela
1 žličice soli
1 žličice Sode bikarbone Dolcela
TEKUČI SASTOJCI:
1 šalice (125 ml) vrele vode
1/3 šalice (84 ml) suncokretova ulja
2 jaja
Za punjenje
100 gr tamne čokolade
Priprema
1.Važno je napomenuti da se ovi kolači nikada ne miksaju, samo se miješaju kuhačom ili lopaticom
U zdjelu staviti sve suhe sastojke i dobro ih izmiješati. Dodati vodu i ulje i opet dobro izmiješati, na kraju dodati razmućena jaja i sve dobro izmiješati da se sjedini u gustu glatku smjesu.
2.Pećnicu ugrijati na 180 °C. Dno tepsije 30 × 22 cm. obložiti papirom za pečenje, smjesu izliti u tepsiju i lopaticom poravnati od ruba do ruba. Ravnomjerno posipati komadiće čokolade po biskvitu i staviti u ugrijanu pećnicu. Peči na 180°C 20- 25 minuta. Paziti da se ne prepeče jer će biti suh.
Neisplati se bockati štapićem radi provjere jer će zbog puno čokolade uvijek štapić biti vlažan. Značite da je biskvit gotov kada se počne odvajati od stjenki tepsije.
3.Ohladiti, izrezati na komade i posipati šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.
Umjesto tamne čokolade možete staviti mlječnu ili bijelu čokoladu, sjeckane orašaste plodove ili voće.
TIP:
Još jedan recept koji je idealan za gotovi mix, kao DIY uradi sam poklon. Uzmite lijepu teglu ili vrećicu i u nju redajte sloj po sloj sve suhe sastojke i posebno umotanu sjeckanu čokoladu. Nalijepite upute za upotrebu ukrasite i imate gotov jestivi poklon za nekog vama dragog.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni recepti
-
Zagrijati pećnicu na 180°C i ravnomjerno rasporediti lješnjake na lim za pečenje na koje ste prethodno stavili papir za pečenje. Lješnj...
-
Brzo, ne ovo jelo nije brzo, jednostavno , nije baš ni jednostavno ali je zato definitivno FANTASTIČNO. Idealno je za pose...
-
Još jedno jelo iz djetinjstva koje je često nalazi na našem meniju. Sastojci 800 gr piletine (komadi po izboru) 2...
-
1 šalica = 250 ml 1/2 šalica = 125 ml 1/4 šalice = 62 ml 1/3 šalice = 84 ml 1 puna valika žlica (jušna) = 15 ml...
-
Za mene nema ništa ukusnije od domače tjestenine bilo koje vrste. Tako je i sa njokima koje sama pravim kad god za to imam bar...
-
Ovaj sam recept prije par godina pronašla na Coolinarici i toliko me oduševio da ga od onda stalno pravim na ovaj način. Džem je...
-
Ove ukusne knedle su idealan prilog uz umake, gulaše, dobar način da se upotrjebi stari kruh, a u mojoj obitelji neizostavne uz...
-
Jako ukusna, sočna i dekorativna. Makovnjača, orehnjača i pekmezuša sve u jednom.. od tog nema boljeg. Čisti hedonizam. Savršeni dodatak...
-
Ovo je savršeno, domače jelo na žlicu. Mesa ide malo čisto radi okusa i možete ga koristiti kakvog god želite: piletinu svinjetinu, ...
-
Umak od pečenja možete praviti od bilo kojeg pečenog mesa. Brzi i fini umak koji je obogaćen svim oni karameliziranim sokovima koji iz...
Nema komentara:
Objavi komentar