Recepti, savjeti i trikovi uz koje i naj jednostavnija jela postaju gozbe.
Share by
Kategorije
- Glavna jela
- Deserti
- Lagani obroci
- Kulinarski savjeti
- Kruh i Pekarski proizvodi
- Prilozi
- Diy - uradi sam
- Strana kuhinja
- Tjestenina
- Party food (Hrana za zabave)
- Tradicionalni deserti
- Deserti bez pečenja
- Torte
- Video recept
- Jela na žlicu
- Vegetarijanska jela
- Diy jestivi pokloni
- Umaci i Sirupi
- Juhe
- Salate
- Tradicionalna kuhinja
- Hladni i topli napitci
- Jela za posebne prilike
- Meksička kuhinja
- U susret Uskrsu
- Božićna čarolija
- Riblja i morski plodovi
- Talijanska kuhinja
- Uskrs
- Zimnica
- Deserti u čaši
- LCHF recepti
SLANI KREKERI SA SIROM
Ovo je recept iz emisije „ Tri, dva, jedan kuhaj“.
Brzi, jednostavan i ukusan recept koji od onda često koristim.
Idealan je kao party food, grickalice.
Sastojci:
Recept je jako jednostavan: koliko sviježeg sira, toliko oštrog brašna,
upola toliko svinjske masti i soli po želji.
500 gr svijžeg kravljeg sira
500 gr Pšeničnog oštrog brašna
250 gr domaće svinjske masti
soli
za premaz:
1 jaje
sol
sezam, kim ili ribani sir
Priprema:
1. Sve sastojke: dobro rashlađenu mast, sir, brašno i sol staviti u zdjelu i sve zajedno razmrviti među prstima. Prebaciti na pult ili na dasku i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se odmara na hladnom 30 minuta.
2. Tijesto razvaljati na oko pola prsta debljine. Rezati krekere ja sam koristila modle za kekse. Slagati ih na lim prekriven papirom za pečenje
3. Jaje razmutiti sa prstohvatom soli i time premazati krekere.
Posipati sa sezamom,kimom ili ribanim sirom.
4. Peči u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200 °C , 15 – 20 minuta ovisno o pećnici dok ne dobiju zlatnu boju. Ohladiti i poslužiti
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni recepti
-
Zagrijati pećnicu na 180°C i ravnomjerno rasporediti lješnjake na lim za pečenje na koje ste prethodno stavili papir za pečenje. Lješnj...
-
Brzo, ne ovo jelo nije brzo, jednostavno , nije baš ni jednostavno ali je zato definitivno FANTASTIČNO. Idealno je za pose...
-
Još jedno jelo iz djetinjstva koje je često nalazi na našem meniju. Sastojci 800 gr piletine (komadi po izboru) 2...
-
1 šalica = 250 ml 1/2 šalica = 125 ml 1/4 šalice = 62 ml 1/3 šalice = 84 ml 1 puna valika žlica (jušna) = 15 ml...
-
Za mene nema ništa ukusnije od domače tjestenine bilo koje vrste. Tako je i sa njokima koje sama pravim kad god za to imam bar...
-
Ovaj sam recept prije par godina pronašla na Coolinarici i toliko me oduševio da ga od onda stalno pravim na ovaj način. Džem je...
-
Ove ukusne knedle su idealan prilog uz umake, gulaše, dobar način da se upotrjebi stari kruh, a u mojoj obitelji neizostavne uz...
-
Jako ukusna, sočna i dekorativna. Makovnjača, orehnjača i pekmezuša sve u jednom.. od tog nema boljeg. Čisti hedonizam. Savršeni dodatak...
-
Ovo je savršeno, domače jelo na žlicu. Mesa ide malo čisto radi okusa i možete ga koristiti kakvog god želite: piletinu svinjetinu, ...
-
Umak od pečenja možete praviti od bilo kojeg pečenog mesa. Brzi i fini umak koji je obogaćen svim oni karameliziranim sokovima koji iz...
Nema komentara:
Objavi komentar