Mini Zeljanice od gotovih kora


 

Iako ovo nije klasičan način motanja pita, ja na ovaj način motam zeljanice, krumpiruše, sitnice ali i burek sa mesom.
Pite u obliku rolnica je tako mekane, sočne, vazdušaste, lisnate i ravnomjerno napunjene.  Zbog svog oblika idealne su za zabave i veča druženja ali ponjeti za užinu na posao ili u školu .
Mogu se poslužiti za doručak, ručak ili večeru,

POTRBNO

- 500 gr tankih gotovih kora 

Za fil:

- 500 gr očišćenog špinata ( može I sjeckani smrznuti ali ga treba prethodno odmrznuti I ocijediti. nikako ne koristiti pasirani)

- 450 - 500 gr mekog svježeg kravljeg sira (može i zrnati, posni itd)
- 3 jaja 
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u granulama

Za premaz kora
- 1 dcl ulja

Za premaz rolica
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 1 žličica soli

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 200°C

U zdjelu razbiti jaja, dodati sve začine i dobro izraditi vilicom ili pjenjačom.

Dodati sir i dobro izmješati sa jajima.

Nakraju umiješati špinat koji smo dobro oprali, ocjedili i isjeckali na komadiće.
Ukoliko koristimo smrznuti sjeckani špinat treba ga  prethodno odmrznuti I ocijediti. Nikako ne koristiti pasirani špinat.

Probati dali je dovoljno začinjeno, pa po potrebi dodati začina.

Pripremite posudicu sa uljem i kist za premazivanje.

Složiti kore jednu na drugu.
Prvu koru premažite uljem.

U sredinu kore staviti 2 žlice nadjeva.
Razmazati nadjev po sredini kore, 3 - 4 prsta na  lijevom i  desnom kraju a i gornji sloj ostaviti prazno.
Preklopiti ljevi prazni kraj prema sredini, preko nadjeva, isto tako napraviti i sa desnom stranom. Smotati rolicu počevši od daljnjeg dijela prema gore sve do kraja.
Za detaljnije informacije kako se motaju rolice pogledajte video. 
Ponovite postupak sa svim preostalim korama.

Rolice složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 
U zdjelici razmutite jaje sol i ulje i time premažite rolice.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20
minuta dok ne dobiju lijepu ramenu boju.




Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti