Pite u obliku rolnica je tako mekane, sočne, vazdušaste, lisnate i ravnomjerno napunjene. Zbog svog oblika idealne su za zabave i veča druženja ali ponjeti za užinu na posao ili u školu .
Mogu se poslužiti za doručak, ručak ili večeru,
POTRBNO
- 500 gr tankih gotovih kora
Za fil:
- 500 gr očišćenog špinata ( može I sjeckani smrznuti ali ga treba prethodno odmrznuti I ocijediti. nikako ne koristiti pasirani)
- 450 - 500 gr mekog svježeg kravljeg sira (može i zrnati, posni itd)
- 3 jaja
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
Za premaz kora
- 1 dcl ulja
Za premaz rolica
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 1 žličica soli
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 200°C
U zdjelu razbiti jaja, dodati sve začine i dobro izraditi vilicom ili pjenjačom.
Dodati sir i dobro izmješati sa jajima.
Nakraju umiješati špinat koji smo dobro oprali, ocjedili i isjeckali na komadiće.
Ukoliko koristimo smrznuti sjeckani špinat treba ga prethodno odmrznuti I ocijediti. Nikako ne koristiti pasirani špinat.
Probati dali je dovoljno začinjeno, pa po potrebi dodati začina.
Pripremite posudicu sa uljem i kist za premazivanje.
Složiti kore jednu na drugu.
Prvu koru premažite uljem.
U sredinu kore staviti 2 žlice nadjeva.
Razmazati nadjev po sredini kore, 3 - 4 prsta na lijevom i desnom kraju a i gornji sloj ostaviti prazno.
Preklopiti ljevi prazni kraj prema sredini, preko nadjeva, isto tako napraviti i sa desnom stranom. Smotati rolicu počevši od daljnjeg dijela prema gore sve do kraja.
Za detaljnije informacije kako se motaju rolice pogledajte video.
Ponovite postupak sa svim preostalim korama.
Rolice složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
U zdjelici razmutite jaje sol i ulje i time premažite rolice.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20
minuta dok ne dobiju lijepu ramenu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar