Ovo je recept za originalnu, tradicionalnu, talijansku Carbonaru po uputama poznatog talijanskog šefa Antonia Carluccia. Inače ovo je meni najdraže jelo od tjestenine.
Video recept možete pogledati ovdje:
SASTOJCI:
za 1 osobu
Video recept možete pogledati ovdje:
SASTOJCI:
za 1 osobu
(pomnožite sastojke ovisi koliko porcija trebate)
• 110 g Špageta
• 30 - 40 g Suhe slanine ili pancete
• 1 žlice maslinovog ulja
• 1 veće svježe jaje
• 25 g parmezana (ili odležanog pecorina) svježe naribanog.
• Svježe mljeveni crni papar i malo soli
• 2 žlice škrobne vode (voda u kojoj se kuhala tjestenina)
PRIPREMA:
Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom slanom vodom dok ne postane al dente.
Ovo jelo je jako jednostavno ali ne trpi pogreške. Sve se radi jako brzo i bez odmora, zato dok se tjestenina kuha treba pripremiti sve druge sastojke tako da budu spremni kad nam zatrebaju.
Slaninu ili pancetu izrežite na sitne kockice.
Dobro razmutite jaja u velikoj zdjeli u koju ste dodali i malo škrobne vode ( 2 žlice na 1 jaje ) da se jaja malo temperiraju.
Sada u jaja dodajte naribani parmezan, sol i papar te sve još jednom promješajte.
Kada je tjestenina gotova, ocijedite ju.
Zagrijte ulje u tavi i popržite slaninu ili pancetu dok ne postane hrskava i smeđe žute boje.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu s slaninom. Zatim dobro promiješajte da se sve prekrije.
Skinite s vatre.
Pustiti da se malo ohladi samo par sekundi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira.
Brzo i dobro promješajte da obložite tjesteninu. Jaja će se od topline tijesta lagano skuhati u glatku svilenkastu kremu i neće se pretvoriti u kajganu.
Odmah poslužite.
Po želji posipajte parmezanom.
Izvor recepta:
Poznati talijanski šef Antonio Carluccio
• 110 g Špageta
• 30 - 40 g Suhe slanine ili pancete
• 1 žlice maslinovog ulja
• 1 veće svježe jaje
• 25 g parmezana (ili odležanog pecorina) svježe naribanog.
• Svježe mljeveni crni papar i malo soli
• 2 žlice škrobne vode (voda u kojoj se kuhala tjestenina)
PRIPREMA:
Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom slanom vodom dok ne postane al dente.
Ovo jelo je jako jednostavno ali ne trpi pogreške. Sve se radi jako brzo i bez odmora, zato dok se tjestenina kuha treba pripremiti sve druge sastojke tako da budu spremni kad nam zatrebaju.
Slaninu ili pancetu izrežite na sitne kockice.
Dobro razmutite jaja u velikoj zdjeli u koju ste dodali i malo škrobne vode ( 2 žlice na 1 jaje ) da se jaja malo temperiraju.
Sada u jaja dodajte naribani parmezan, sol i papar te sve još jednom promješajte.
Kada je tjestenina gotova, ocijedite ju.
Zagrijte ulje u tavi i popržite slaninu ili pancetu dok ne postane hrskava i smeđe žute boje.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu s slaninom. Zatim dobro promiješajte da se sve prekrije.
Skinite s vatre.
Pustiti da se malo ohladi samo par sekundi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira.
Brzo i dobro promješajte da obložite tjesteninu. Jaja će se od topline tijesta lagano skuhati u glatku svilenkastu kremu i neće se pretvoriti u kajganu.
Odmah poslužite.
Po želji posipajte parmezanom.
Izvor recepta:
Poznati talijanski šef Antonio Carluccio
Nema komentara:
Objavi komentar