POTREBNO
• 500 g batata
• 150 g mrkve
• 1 manji luk
• 3 žlice maslinovog ulja
• 2 žličice češnjaka u granulama
• 1 žličica suhog đumbira u prahu
• 1 žličica kurkume
• ½ žličice mljevenog korijandera
• ½ žličice kajenske paprike ili čilija
• 1 žlica Vegete
• sol
• papr
• 1 l povrtnog temeljca ( ili 1 povrtna kocka za juhu rastopljena u 1 l vode)
PRIPREMA
Očistite povrće, luk sitno nasjeckajte, batat i mrkvu narežite na kocke.
U lonac stavite maslinovo ulje, kad se zagrije dodajte nasjeckani luk i pržite oko 5 minuta dok ne pozlatni.
Dodajte nasjeckani batat i mrkvu te zalijte povrtnim temeljcem i dodajte sve začine.
Kada provrije kuhajte još 20 minuta polu poklopljeno na laganoj vatri
Juhu maknite s vatre i štapnim mikserom juhu ispasirajte.
Dodajte još malo vode dok ne dobijete željenu gustoću ( jer dio vode je ispario kuhanjem ), ne treba biti pregusto jer to je ipak juha, ne pire ili krema.
Vratite na vatru i kuhajte još 5 minuta da se sve prožme.
• Kod posluživanja u svaki tanjur po želji dodajte žličicu kiselog vrhnja.
• 150 g mrkve
• 1 manji luk
• 3 žlice maslinovog ulja
• 2 žličice češnjaka u granulama
• 1 žličica suhog đumbira u prahu
• 1 žličica kurkume
• ½ žličice mljevenog korijandera
• ½ žličice kajenske paprike ili čilija
• 1 žlica Vegete
• sol
• papr
• 1 l povrtnog temeljca ( ili 1 povrtna kocka za juhu rastopljena u 1 l vode)
PRIPREMA
Očistite povrće, luk sitno nasjeckajte, batat i mrkvu narežite na kocke.
U lonac stavite maslinovo ulje, kad se zagrije dodajte nasjeckani luk i pržite oko 5 minuta dok ne pozlatni.
Dodajte nasjeckani batat i mrkvu te zalijte povrtnim temeljcem i dodajte sve začine.
Kada provrije kuhajte još 20 minuta polu poklopljeno na laganoj vatri
Juhu maknite s vatre i štapnim mikserom juhu ispasirajte.
Dodajte još malo vode dok ne dobijete željenu gustoću ( jer dio vode je ispario kuhanjem ), ne treba biti pregusto jer to je ipak juha, ne pire ili krema.
Vratite na vatru i kuhajte još 5 minuta da se sve prožme.
• Kod posluživanja u svaki tanjur po želji dodajte žličicu kiselog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar