Savršena peciva za najukusnije burgere, mini burgere ( Sliders ) I sendviče.
Količina je dovoljna za 8 velikih peciva za burgere ili 15 malih peciva za mini burgere (Sliders)SASTOJCI
Za spužvasti kvas:
100 ml mlijeka
1 velika žlica brašna
1 velika žlica suhog kvasca ( 1 vrećica )
Za tijesto:
2 jaja
100 ml mlijeka
125 gr maslaca
500 gr brašna
2 male žličice soli
3 velike žlice šećera
Za premaz:
1 jaje
2 žlice mlijeka
Sezam
PRIPREMA
Spužvasti kvas
U mlako mlijeko dodajte suhi kvasac i brašno. Promješajte i ostavite da se poklopljeno diže 30 min.
Za spužvasti kvas:
100 ml mlijeka
1 velika žlica brašna
1 velika žlica suhog kvasca ( 1 vrećica )
Za tijesto:
2 jaja
100 ml mlijeka
125 gr maslaca
500 gr brašna
2 male žličice soli
3 velike žlice šećera
Za premaz:
1 jaje
2 žlice mlijeka
Sezam
PRIPREMA
Spužvasti kvas
U mlako mlijeko dodajte suhi kvasac i brašno. Promješajte i ostavite da se poklopljeno diže 30 min.
Tijesto
U manju posudu stavite mlijeko I maslac, zagrijavajte dok se maslac ne otopi ( može i u mikrovalnoj ) Ostavite da se malo ohladi, jer treba biti mlako.
Izvažite brašno i u njega umješajte sol i šećer.
Jaja stavite u posudu za miksanje i razradite malo pjenjačom. Dodajte spužvasti kvas koji se digao i mlako mlijeko sa maslacem te još jednomajuči promješajte.
Dodajte brašno i promješajte.
Priključite na mikser. Miksati sa nastavkom za dizano tijesto postepeno povećavati brzinu da se dobije glatko, mekano tijesto koje se odvaja od stranica posude za miksanje.
Tijesto prebaciti u nauljenu zdjelu, poklopiti ili prekriti krpom i ostaviti da se diže 1 sat.
Tijesto izvaditi na pobrašnjenu radnu površinu premjesiti i izrezati na jednake dijelove.
Oblikovati kuglice, slagati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenja. Napravite dovoljno veliki razmak između kuglica jer če još narasti pri pečenju.
Prikriti krpom ili plastičnom folijom i ostaviti da se diže još 30 min.
Premaz
Jaje i mlijeko dobro izraditi vilicom.
Premazati peciva i posipati sezamom.
Peči na 225 °C oko 15 min.
PS. Ako čete ova peciva koristiti za burgere ili mini burgere možete ih ispeći i dan ranije. Ako vam ostane viška pečenog peciva možete ga i zamrznuti za neku drugu priliku..
Nema komentara:
Objavi komentar