Dalgona kava / Dalgona coffee

 

Dalgona kava je kremasta kava ili obrnuti kapučino koja je postala hit preko noći!

S obzirom na to da je cijeli svijet u karanteni te ne možemo otići u obližnji kafić, ljudi su se dosjetili genijalne ideje i krenuli raditi kremastu verziju ledene kave koja okusom podsjeća na onu iz kafića. Priprema ove kave je jako jednostavna, i nisu nam potrebni posebni aparati ni skupi sastojci. 

Iako se najčešće pije hladna, možete si napraviti i toplu verziju ( sa toplim mlijekom ).

 

Sastojci za 1 osobu:

2 čajne žličice instant kave

2 čajne žličice šećera

2 čajne žličice vruće vode.

 

I još:

1.5 - 2 dcl hladnog mlijeka

 

 

Priprema:

 

Sve što vam je potrebno za izradu kreme  za ovu fantastičnu kavu je voda, instant kava i šećer. Sve ove sastojke treba dodati u jednakim omjerima. Ako radite za dvije ili više osobe samo povećajte količinu sastojaka. Iako se najčešće pije hladna, možete si napraviti i toplu verziju ( sa toplim mlijekom ).

Sve sastojke ( instant kavu, šećer i vodu ) stavite u užu zdjelu, uzmite el. mikser i miksajte najvećom brzinom (oko 3 – 5 min.) dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu svijetlo smeđe boje. Umjesto miksera možete se koristiti i ručnom pjenjačom ali će van tada trebati duže vremena da dobijete gustu kremu.

Nakon toga u čašu usipajte hladno mlijeko i po želji kockice leda. Pomoću žlice na mlijeko dodajte pjenastu kremu od kave. Za ljepši dojam kavu posipati kakaom, čokoladnim mrvicama ili cimetom.


Pomoću žlice ili slamke promiješajte da se sve dobro sjedini i uživajte u ukusnom kremastom napitku.  

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti