Ukusni, prhki, tope se u ustima, jeftini, bez jaja, jako
jednostavno i brzo se pripremaju. Gotovo za 30 minuta. Mogu se jesti odmah dok
su topli ili ih ohlađene spremiti u kutiju za kekse i jesti danima kasnije (
ako im možete odoljeti ). Pravila sam već dvije ture u drugu sam dodala ribanu
koricu naranče obje su bile božanstvene a vi izaberite verziju koja vam se više
sviđa.
Sastojci:
250 gr brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
100 gr maslaca ili margarina
100 gr šećera ( kristal)
1 Vanili šećer
10 žlica mlijeka
100 gr tamne čokolade
po želji ribana korica 1 - 2 naranče
Preporuka:
Napravite odmah duplu smjesu 😁
Priprema:
U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo,
kakao, šećer, vanili šećer, maslac , mlijeko I ribanu koricu naranče. Smjesu
dobro izraditi mikserom. Počnite na laganoj brzini da vam brašno ne bi letjelo
na sve strane.
Dodajte sitno narezanu čokoladu, te nastavite mijesiti
rukama dok ne dobijete glatko tijesto,
Prebacite tijesto na radnu plohu koju ste malo posipali
brašnom. Pomoću valjka razvaljajte na ½ cm debljine.
Manjom čašicom ili modlicom izrežite krugove.
Na lim stavite papir za pečenje te posložite kekse. Po keksima
možete posipati još malo nasjeckane čokolade.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite 13
minuta.
Kada kekse izvadite iz pećnice izgledat će vam se jako
mekani ali ne brinite, dovoljno su pečeni, kako se hlade tako će se malo
stvrdnuti.
Kada se dobro ohlade stavite ih u kutiju za kekse ili neku drugu
posudu sa poklopcem da se ne bi na zraku ožilavili.
Nema komentara:
Objavi komentar