Kad Kinzi mogu imati
svoje proljetne, možemo i mi imati svoje Slavonske rolice. Savršeno paše uz hladno
pivo, dobro vino i još bolje duštvo.
Sastojci:
Za 24 rolice
6 listova vučenog tijesta za pite i savijače ( ½ paketa )
150 gr sušene slanine
150 gr dimljene kobasice
150 gr šunke za pizzu
150 gr krumpira
150 gr tvrdog sira
1 manja glavica luka
2 – 3 žlice kiselog vrhnja
Peršinov list
Soli po potrebi
UMAK OD AJVARA
5 žlica ajvara
3 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i naribati na ribežu za jabuke i
ostaviti sa strane. Sir naribati i izmiješati sa sitno sjeckanom šunkom. Luk, slaninu i kobasicu narezati na sitne komadiće.
Slaninu i kobasicu popržiti na vreloj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati luk i
nastaviti pržiti dok ne počne tamniti. Ubaciti ribani krumpir, dobro
promiješati i ostaviti da se malo ohladi.
Dodati u smjesu šunke i sira. Dodati kiselo vrhnje, sjeckani
peršinov list i sve dobro izmiješati.
Listove za savijaču staviti jednu na drugu, okrenuti
vodoravno i prerezati po pola, pa svaku polovicu još po pola, tako da od svakog
lista dobijemo 4 jednake trake tijesta.
Svaku traku uzeti, premazati uljem, pri dnu filovati sa 1
žlicom nadjeva. Oblikovati prstima u valjkasti oblik, omotati tijestom i čvrsto
zarolati. Slagati u lim za pečenje sa krajem namotaja okrenutim prema dole.
Premazati uljem i peči u prethodno zagrijanoj pečnici na 200°C
oko 25 minuta. Poslužiti uz umak od ajvara.
UMAK OD AJVARA
Ajvar možete koristiti ili ljuti ili blagi. To ovisi
isključivo o vama i onome što volite.
Ajvar i kiselo vrhnje ravnomjerno izmiješati.
Nema komentara:
Objavi komentar