Punjeni krumpir se može raditi u različitim varijantama. Za
punjenje možete koristiti različite vrste mesa i povrća. Ja sam ovaj put
koristila namjernice koje sam imala pri ruci i ispalo je iako za neke možda
jednostavno, ali definitivno fantastično!
Sastojci:
8 većih krumpira 2 po osobi
2 – 3 šnite dimljene mesnate slanine
150 gr sira trapista
2 - 3 žlice kiselog vrhnja
Vegeta, sol, papar
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i prerezati po pola. Svaku polovicu
izdubiti pomoću male žlice ili dubilice za voće. Izdubljene polovice nasoliti i posipati
Vegetom. poslagati u nauljenu tepsiju, pokriti aluminijskom folijom i staviti peči
u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 15 minuta.
U međuvremenu isjeckati slaninu na sitne kockice i popržite
ih na tavi dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Dodati sitno sjeckane ostatke
krumpira koji je ostao od dubljenja. Uz stalno miješanje propirjati 2 – 3
minute. Maknuti sa vatre, dodati malo Vegete, soli, papra i dobro promiješati.
Na kraju umiješati ribani sir trapist i sve povezati sa kiselim vrhnjem.
Izvaditi krumpir iz pećnice, maknuti foliju i svaku polovicu
napuniti filom, podjednako tako da potrošimo sav fil. Vratiti u pećnicu i zapeći
da se sir rastopi i stvori rumena korica, oko 15. minuta.
Poslužiti uz omiljenu salatu. Ovo može biti predjelo, prilog
ili lagano glavno jelo.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar