Tko ne voli savršeno pečena jaja na oko, gdje se bjeljanjak
stisnio taman kako treba a žumanjak ostao kuhan a još uvijek tekući.
Sastojci
Jaja
Ulje za pečenje
Sol
Po želji sjeckani mladi luk ili sjeckano začinsko bilje
Priprema
U vrelu tavu uliti ulje, smanjiti na srednje jaku vatru,
pažljivo razbiti jaja razdvojena jedno od drugoga, ili u modle ako ih imate, posoliti,
i po želji posipati sitno sjeckanim začinskim biljem ( peršinov list, celerov
list kopar i sl.) i sjeckanim mladim lukom. Žlicom grabiti vrelo ulje i zaliti
jaja.
Poklopiti poklopcem ili ako nemamo dovoljno veliki poklopac,
možemo poklopiti velikom tepsijom.
Peči poklopljeno 2-3 minute. Provjeriti nakon 2 min. Čim se
na žumanjku stisne bjelanjak, jaja su gotova.
Nema komentara:
Objavi komentar