FINE INTEGRALNE ZEMIČKE




Fine a zdrave integralne zemičke koje možemo koristiti za sendviče, burgere, namazane maslacem i omiljenim džemom ili nekim sirnim namazom ili ih pojesti prazne. Vama na izbor. Jedino što vam savjetujem da odmah napravite duplu turu i dok je pecivo još sviježe (čim se ohladi) prerežite ga i zamrznite. Vadite iz zamrzivača po potrebi. Dovoljno je 1 minuta u mikrovalnoj i domače toplo pecivo već je na tanjuru.


Sastojci:

400 gr pšeničnog bijelog glatkog brašna
300 gr pšeničnih mekinja
5 dcl tople vode
3 žlice maslinovog ulja
3 žličice soli
3 žličice šećera
3 žličice suhog kvasca

Za premaz:

Ulje
Sol
Sjemenke suncokreta ili bućine sjemenke



Priprema:

Ove zemičke se rade po principu i savjetima koji su naveden u receptu za Savršeno dizano tijesto.

Sve suhe sastojke: brašno, mekinje, šećer, sol i kvasac staviti u istu zdjelu i dobro promiješati. Usipati toplu vodu i maslinovo ulje. Sve dobro umijesiti u glatko tijesto. Tijesto će prvo biti malkice mljeckavo  ali će vremenom mekinje upiti dosta tekućine. Prekriti i ostaviti  na toplom da se diže oko 45 minuta dok mu se obujam ne podupla.


Tijesto koje se diglo prebaciti na radnu površinu i premijesiti. Oblikovati dugački valjak i izrezati na 16 jednakih dijelova. Od svakog oblikovati kuglicu i dlanom je spljoštiti u lepinju. Slagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje razmaknuto da može još rasti. 



Dobro pošpricati pecivo sa vodom da otpadne svo brašno. Malo zarezati po dužini. Premazati sa uljem posoliti i posipati sa sjemenkama. Peči u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 12 – 15 min
Čim izvadite pecivo iz pećnice, pošpricati vodom, izvaditi iz tepsije i ostaviti da se hladi na mreži za hlađenje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti