Mekane, tople savršene za sendviče, hamburgere, razne namaze i sl.
Sastojci:
500 g (1/2 kg ) brašna (najbolje je pola oštrog i pola
glatkog)
100 ml mlijeka
200 ml mlake vode
1 suhi kvasac
1 žlica soli
1 žlica šećera
1 žlica masti ili
2 žlice ulja
Priprema
Prvi korak je da umijesimo dizano tijesto po ovome receptu :
Savršeno dizano tijesto za Peciva i Pizze i stavimo da se diže.
Dignuto tijesto prebacimo
na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo na prst i pol debljine.
Pomoću rezača za krofne ili čaše promjera 10 cm režemo
krugove i slažemo ih na čistu krpu ili stolnjak. Ostatak tijesta umijesimo,
opet razvaljamo i ponovimo postupak dok ne potrošimo svo tijesto. Prekrijemo drugom
čistom krpom i ostavimo da se diže još oko 20 min.
Dobivene zemičke poslagati na lim za pečenje, oštrim nareckanim
nožem po sredini plitko zarežemo u obliku križa.
Dobro pošpricati sa vodom da se saperu svi ostatci brašna sa
( pogledaj recept za savršeno dizano tijesto ) Premazati uljem da se zacakli.
Posipati sa soli , sezamom, makom, kimom ili sjemenkama suncokreta po želji.
Peći u dobro ugrijanoj pećnici na 220"C oko 12 - 15 min
dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon vađenja iz pećnice pošpricati još jednom
lagano vodom izvadit na rešetku za hlađenje pričekati da budu mlake zatim poslužiti
Nema komentara:
Objavi komentar