Ovaj ukusni kruh je idealan za reguliranje probave i
tjelesne težine.
Sastojci
400 gr bijelog mekog pšeničnog brašna
300 gr pšeničnih mekinja fino mljevenih
3 žličice suhog kvasca
3 žličice soli
3 žličice šećera
5 dcl tople vode
3 žlice maslinovog ulja
Malo suncokretovog ulja za premazivanje
Sjemenke suncokreta za posipavanje
Sve suhe sastojke staviti u posudu, dobro izmiješati, dodati
vodu i ulje te umijesiti glatko tijesto. Poklopiti i ostaviti na toplom da se
diže oko 45 minuta dok se smjesa ne podupla.
Kada se diglo tijesto treba premijesiti i ja sa ga podijelila
u dvije manje štruce ili u jednu veliku
zavisi kakav kalup imamo. Ja imam dva manja od 24 cm. Dno kalupa obložiti
papirom za pečenje, i tijesto dobro poravnati, zasjeci na par mjesta, premazati
uljem i posipati sa suncokretovim sjemenkama.
Ostaviti na toplom mjestu da se malo digne oko 15 min.
Peči u dobro zagrijano pećnici na 220°C oko 25 min. Čim je pečeno odvojite kruh od kalupa i
ostaviti da se hladi na mreži za hlađenje. Ako ostavimo u kalupu, uparit će se
i neće biti fina korica.
Nema komentara:
Objavi komentar