Ova fina krepka juha paše u bilo koje doba godine.
Sastojci
400 gr graška
sviježeg ili smrznutog
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žlica vegete
1 l jušnog temeljca
ili
vode u koju smo dodali 1 povrtnu juhu iz kocke
2 žličice sjeckanog peršinovog lista
2 žličice sjeckanog celerovog lista
Malo ulja
Malo kiselog vrhnja
Priprema
Sitno isjeckati luk i popržiti ga na malo ulja, dodati grašak
i sitno sjeckani češnjak i vegetu, promiješati podliti sa pola vode u kojoj smo
rastopili juhu u kocki ili temeljca i kuhati dok grašak ne omekša.
Pomoću štapnog
miksera ili blendera sve ispasirati i vratiti na vatru dodati ostatak vode /
temeljca da se razrijedi do željene gustoće. Posipati sa sjeckanim celerom i
peršinom. Dovesti do vrenja i kuhati na
laganoj vatri 10 min da se sve lijepo sljubi
Dio graška možete ostaviti ne pasirano da ima malo teksture.
Po želji poslužiti sa
žličicom kiselog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar