Recepti, savjeti i trikovi uz koje i naj jednostavnija jela postaju gozbe.
Share by
Kategorije
- Glavna jela
- Deserti
- Lagani obroci
- Kulinarski savjeti
- Kruh i Pekarski proizvodi
- Prilozi
- Diy - uradi sam
- Strana kuhinja
- Tjestenina
- Party food (Hrana za zabave)
- Tradicionalni deserti
- Deserti bez pečenja
- Torte
- Video recept
- Jela na žlicu
- Vegetarijanska jela
- Diy jestivi pokloni
- Umaci i Sirupi
- Juhe
- Salate
- Tradicionalna kuhinja
- Hladni i topli napitci
- Jela za posebne prilike
- Meksička kuhinja
- U susret Uskrsu
- Božićna čarolija
- Riblja i morski plodovi
- Talijanska kuhinja
- Uskrs
- Zimnica
- Deserti u čaši
- LCHF recepti
Domaći mlinci
Od kada sam prvi puta napravila sama svoje mlince, više mi nije padalo napamet
da ih kupujem.
Toliko su jednostavni za napraviti a neusporedivo su bolji i ukusniji.
Zato ih obićno napravim više jer mogu u plastićnoj vrečici stajati dugo.
Sastojci:
400 gr brašna
2 dcl vode
1 žlićica soli
Priprema
1. U posudu staviti sve sastojke i umijesiti glatko tijesto.
Tjesto podjeliti na 6 jednakih djelova i svaki dio smotati u kuglicu, prekriti
plastičnom folijom i ostaviti da se odmori 30 minuta.
2. Treba ugrijati pečnicu na 200°C i plitku, široku tepsiju (onu od pečnice)
ostaviti u pečnici da se i ona ugrije.
3. Uzeti kuglicu tijesta, i razvaljati je tako tanko oko 1-2 mm. Prebaciti na
papir za pećenje i peči na vreloj tepsiji naopako okrenutoj oko 8 - 10 min.
zavisi koliko želimo da potamne. Ja ih osobno volim rešije.
Ohlaađene mlince možemo odmah koristiti ili spremiti u vrečicu za neki drugi put.
Mlince istrgati na veče komade, ubaciti u posoljenu kipuču vodu i
kuhati na laganoj vatri 5 minuta. Procijediti i ubaciti u vralu masnoću od pečenja.
Posoliti po potrebi . Po želji zapeći u pečnici oko 10 min.
Posluživanje
Poslužiti uz bilo koje pečenje ali najbolje ide uz perad.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni recepti
-
Zagrijati pećnicu na 180°C i ravnomjerno rasporediti lješnjake na lim za pečenje na koje ste prethodno stavili papir za pečenje. Lješnj...
-
Brzo, ne ovo jelo nije brzo, jednostavno , nije baš ni jednostavno ali je zato definitivno FANTASTIČNO. Idealno je za pose...
-
Još jedno jelo iz djetinjstva koje je često nalazi na našem meniju. Sastojci 800 gr piletine (komadi po izboru) 2...
-
1 šalica = 250 ml 1/2 šalica = 125 ml 1/4 šalice = 62 ml 1/3 šalice = 84 ml 1 puna valika žlica (jušna) = 15 ml...
-
Za mene nema ništa ukusnije od domače tjestenine bilo koje vrste. Tako je i sa njokima koje sama pravim kad god za to imam bar...
-
Ovaj sam recept prije par godina pronašla na Coolinarici i toliko me oduševio da ga od onda stalno pravim na ovaj način. Džem je...
-
Ove ukusne knedle su idealan prilog uz umake, gulaše, dobar način da se upotrjebi stari kruh, a u mojoj obitelji neizostavne uz...
-
Jako ukusna, sočna i dekorativna. Makovnjača, orehnjača i pekmezuša sve u jednom.. od tog nema boljeg. Čisti hedonizam. Savršeni dodatak...
-
Ovo je savršeno, domače jelo na žlicu. Mesa ide malo čisto radi okusa i možete ga koristiti kakvog god želite: piletinu svinjetinu, ...
-
Umak od pečenja možete praviti od bilo kojeg pečenog mesa. Brzi i fini umak koji je obogaćen svim oni karameliziranim sokovima koji iz...
Nema komentara:
Objavi komentar