Jednostavne, male stvari koje igraju važnu ulogu...
Ovaj začinski maslac sam otkrila tek nedavno ali je od onda
postao neizostavan u mome hladnjaku. Obogatit će bilo koje jelo. Koristim ga u bilo kojim varijantama.: za mazanje na kruh ili tost, sendviče, po kockicu maslaca na prženo
meso, dodatak omletu ili rižotu...
Sastojci:
250 gr maslaca
1-2 češnja češnjaka
4 – 5 žlice Sviježeg
peršinovog list
1 – 2 žlice Sviježeg Vlasaca
Sol
Svježe mljeven biber
Po želji ružmarin, timijan ili čili
Priprema:
Maslac mora biti sobne temperature.
Stavite ga u posudu i
malo promiješati viljuškom. Uzeti 2 – 3 viljuške staviti u posudicu i ugrijati u mikrovalnoj 10 sek. Da bude
toplo ali ne vruće, tek toliko da začini puste arome. U ugrijani maslac dodati zgnječeni
češnjak , sol, biber, sjeckane svježe začine. Sve promiješati sa ostatkom maslaca.
Prebaciti u manju posudu sa poklopcem ili pomoću plastične
folije oblikovati kobasicu / bombon, ohladiti da se stisne.
Posluživanje
Dobro je maslac prije posluživanja ostaviti da omekša na sobnoj
temperaturi i postane maziv. Možete ga i zamrznuti.
Od svježih začina možete koristiti ono sto imate.
Nema komentara:
Objavi komentar