Lagana i osvježavajuća torta sa kompotom od bresaka, A tako jednostavna i
brza za napraviti.
Sastojci
Za biskvit:
3 žlice brašna
3 jaja
3 žlice šećera
1 žlica vode
1 žlica kakaa
vanilija
Za mouss:
2 konzerve kompota od bresaka
(ocijeđene masa oko 900 grama)
2 žlice limunovog soka
3 vrećice želatine
150 ml vode
250 ml vrhnja za šlag
100 gr šećera u prahu
Priprema
Bjelanjke miksajte sa prstohvatom soli, pa lagano umiješajte
ostale sastojke i izlite u kalup za tortu u koju ste stavili papir
za pečenje, te pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
NAPOMENA:
Pošto u originalnom receptu nije napomenuto u koja se
veličina kalupa koristi ja sam koristila
promjera 26 cm pa mi je bila malo niža nego što je trebalo. Zato vam savjetujem
da koristite onaj manji od 24 cm. I ja ču u buduće koristiti taj.
Breskve procijedite i izmikajte da dobijete pire. Sok od
kompota ostavite sa strane.
Želatinu namočite u 150 ml soka od kompota ( 3 – 4 žlice soka ostavite da nakapate
biskvit ) ili vode. I ostavite da nabubri.
U pire dodajte šećer u prahu, nabubrenu želatinu koju ste
otopili na laganoj vatri ( ne smije prokuhati), limunov sok, te istučeni šlag,
pa lagano sve izmiješajte.
Pečeni i ohlađeni biskvit stavite na podlogu za tortu i oko
njega obruč od kalupa za tortu. Pokapati sa onih par žlica soka.
Izlijte kremu te stavite u frižider na nekoliko sati da se
dobro ohladi, pa nakon toga
prođite tankim nožem uz rub obruča pa ga lagano skinite.
Gotovu i ohlađenu tortu možete ostaviti taku kako je ili je
ukrasiti sa šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar