Jako ukusna, sočna, jednostavna a fantastična. Savršena za
predjelo, ručak ili večeru. Jednako ukusna topla i hladna. Nastala sasvim slučajno
pražnjenjem hladnjaka.
Sastojci :
500 gr tankih kora za
savijaču
500 gr svježeg kravljeg sira
3 jaja
1 kiselo vrhnje
200 ml mineralne vode
100 ml ulja + još za premazivanje
300 gr suhog vrata ili pečenice
(po želji
možete koristiti drugo suho meso, kobasicu ili sl.)
Soli po potrebi
Priprema:
Prvo prebrojte koliko kora ima u paketu pa ih podijelite na četiri
dijela tako da dobijete četiri savijače
Suhi vrat ili pečenicu izrežite na trakice i podijelite ih
na četiri dijela.
U zdjelu stavite jaja, sol, ulje, kiselo vrhnje i mineralnu
vodu i sve dobro promiješajte. Izmiješajte.
Dodajte sir i dobro izmiješajte. Smijesa će biti dosta
tekuća ali takva i treba da bude.
Uzmite jednu koru ( od ¼ ukupne količine )i premažite sa
malo ulja, prekrite sa drugom korom. Tu koru premažite sa smjesom ( oko 3-4
žlice ).
Prekrijte trećom korom i nju premažite sa smjesom. Ako imate još koju koru ponovite postupak. Kad premažete zadnju koru po njoj ravnomjerno poslažite ¼ suhog vrata ili pečenice.
Zarolati u savijaču i prebacite u plitku široku tepsiju.
Prekrijte trećom korom i nju premažite sa smjesom. Ako imate još koju koru ponovite postupak. Kad premažete zadnju koru po njoj ravnomjerno poslažite ¼ suhog vrata ili pečenice.
Zarolati u savijaču i prebacite u plitku široku tepsiju.
Ovaj postupak ponovite još tri puta tako da dobijete četiri
savijače.
Ako vam je ostalo smjese iskoristite ju za premazivanje
savijača ako nije premažite ih sa kiselim vrhnjem,
Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta.
Pustite da se malo ohladi i izrežite na kocke i poslužite.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar