Ovi pužići su idealni za zabave i veća druženja. Idealno ako se posluže dok su topli.
Sastojci
(količina je dovoljna za 1 veliku tepsiju pužića, preporučam da se odmah radi
dupla smjesa)
400 gr brašna
2 žličice suhog kvasca
2 žličice šećera
2 žličice soli
2 žlice ulja
2 dcl tople vode
0.5 dcl mlijeka
--------------------
2 – 3 žlice ljutog kečapa
150 gr tost šunke ( Šunka za pizzu) - narezane
150 gr uskog kulena ljutog ili blagog po želji - narezanog
150 gr tvrdog sira ( Gauda, Trapist, Edamer ) – naribanog
Sol
Sušeni origano
Priprema
U veću zdjelu staviti brašno, šećer, sol, suhi kvasac i sve
to dobro izmiješati.
Dodati toplu vodu, mlijeko i ulje i sve dobro umijesiti.
Prvo mijesiti u zdjeli pa kada se sve fino ujednačilo prebaciti na radnu
površinu posipanu brašnom. Nastaviti mijesiti
rukama sve dok ne dobijemo glatku, mekanu elastičnu kuglu koja se lagano odvaja
od radne površine.
Tijesto vratiti u zdjelu i prekriti plastičnom folijom ili poklopcem
ako zdjela ima poklopac, te ostaviti na
toplom 45 – 60 min. da se diže dok se ne
podupla.
Kada se tijesto diglo razvaljati ga na duguljastu široki
traku 1 prst debelu.
Dodati kečap i razmazati ga preko cijele površine. Posoliti,
posipati sušenim origanom.
Šnite šunke poslagati u 2 razmaknute uzdužne trake
Posipati ribani sir ( odvojiti šaku sira za posipavanje )
ravnomjerno, duž cijele površine.
Šnite kulena poslagati u 2 razmaknute uzdužne trake najbolje u praznine između redova
šunke.
Srolati kao rolat, kod motanja prstima dobro pritisnuti da
se slojevi slijepe.
Rolat rezati na 1 prst debele šnite, i slagati ih na tepsiju
obloženu papirom za pečenje.
Slažu se ploštimice malo razmaknute jer će još narasti. Tako ćemo
dobiti male pizzete spiralnog oblika.
Posipati ravnomjerno sa šakom ribanog sira koji smo
odvojili. Ostaviti na toplom da se još diže oko 10 min dok nam se grije pećnica.
Pećnicu zagrijati na 220°C i peči u
dobro zagrijanoj pećnici oko 15 – 20 minuta dok ne dobije boju.
Nema komentara:
Objavi komentar