Sastojci
Za okruglice :
400 gr goveđeg mljevenog mesa (može i miješano)
2 žlice kus-kusa
½ glavice luka
1 češanja češnjaka
1 žličica vegete
1 žličica Marokanskog mixa začina RAS EL HANOUT
( možete ga napraviti po receptu DIY začinski mixevi )
Sjeckani peršinov list
( možete ga napraviti po receptu DIY začinski mixevi )
Sjeckani peršinov list
Za umak:
½ glavice luka
1 češanj češnjaka
½ žličice marokanskog mixa začina RAS EL HANOUT
2 dcl pasirane rajčice
3 dcl goveđeg jušnog temeljca a može i pola goveđe kocke za
juhu otopljene u vodi
Sjeckani peršinov list
Priprema
Dobro ugrijati tavu da bude vruća. Dodati malo ulja i ispržiti
okruglice da dobiju boju sa svih strana. Ne treba pretrpavati tavu, bolje je
pržiti okruglice iz dva puta. Kad su okruglice dobile boju izvaditi ih i
ostaviti sa strane.
Na ostatcima od prženja okruglica, dodati luk i pržiti ga
dok ne postane zlatne boje, dodati češnjak i brašno, kratko popržiti i zaliti
sa pasiranom rajčicom.
Dodati začine. Sve dobro promiješati zaliti jušnim
temeljcem.
Dobro promiješati, vrati okruglice u umak zajedno sa sokom koje su
pustile . dovesti do ključanja i kuhati
na laganoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
Kad je gotovo dobro promiješati i obilno posipati isjeckanim
peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar