Bekina duolada version no. 2




Za moga brata koji obožava sve sa čokoladom napravila sam ovu tortu i bila je pun pogodak a sada ću podijeliti to sa vama.
    
Sastojci

BISKVIT NA VAGANJE:
- 6 jaja
- 6 žlica vode
- koliko su teška 5 jaja toliko šećera
- koliko su teška 5 jaja toliko brašna umanjeno za 3 žlice
- 3 žlice kakaoa 1 prašaka za pecivo

Za fil:

3 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
1200 ml mlijeka
200 gr bijele čokolade
200 gr tamne čokolade
250 gr maslaca ili margarina


Priprema

Biskvit na vaganje / Moj bazni biskvit (detaljnije o ovom biskvitu vidi ovdje)
  
Od 6 jaja koja smo uzeli za pripremu torte, odvojiti 5 dok su još u ljusci i izvagati ih (toliko ćemo staviti šećera i isto toliko brašna+ kakaoa) pazite samo da vam jaja budu otprilike iste veličine.



Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izlupati u čvrsti snijeg.  
Žumanjke dobro izraditi sa šećerom. Dodati vodu i još miksati. Postepeno dodavati brašno i kakao uz lagano miješanje. na kraju postepeno dodavati snijeg od bjelanjaka uz lagano miješanje.
Peči u okruglom kalupu promjera 26 cm, na 180°C 20 – 25 minuta.  Ohladiti i prerezati na 3 jednaka dijela.


Fil
U jednu zdjelu iskidati na kockice tamnu čokoladu a u drugu bijelu i obje ostaviti sa strane.

Od cijele količine mlijeka odvojiti malo i u njemu razmutiti prašak za puding. U ostatak mlijeka dodati šećer i staviti kuhati. Kad mlijeko prokuha uliti razmućeni puding i kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok ne prokuha i zgusne se.

Vruć puding ravnomjerno razdjeli,  pola dodati u zdjelu sa bijelom čokoladom a drugu polovicu u tamnu čokoladu. Od vreline će  se obje čokolade odmah otopiti samo ih treba odmah dobro izmiješati u glatku smijesu. Obje smjese dobro ohladiti.

Kada su obje smjese hladne u svaku dodati pola maslaca i dobro izraditi mikserom.

Slaganje

Uzeti obruč od kalupa u kojem smo pekli (bez dna) i staviti na pladanj za torte. Na dno staviti prvu koru i dobro stegnuti obruč . Zatim žlicom naizmjenice grabiti i stavljati na hrpice jedan pa drugi fil tako da bude šareno, lagano zagladiti da ne bi bilo rupa u filu. Poklopiti sa drugom korom, lagano pritisnuti  i ponoviti postupak sa filom (ostaviti malo od oba fila za ukrašavanje) na kraju staviti treću koru pritisnuti i ostaviti u hladnjaku barem 2 sata da se dobro stisne.
Skinuti obruč i ukrasiti ostatkom fila. Vratiti u hladnjak. Tortu je najbolje raditi dan ranije da se lijepo reže i bude sočna. 



2 komentara:

  1. Vec vidim da cemo se ovde fino gostiti i uzivati u lepim recepticima, ova tortica je pun pogodak za sve ljubitelje cokolade... dobro nam dosli u blogerske vode, draga Vlatka!:))

    OdgovoriIzbriši

Popularni recepti