Svakom tko se voli poigrati sa začinima sigurno će se
sviđati ovo jelo.
Sastojci
400 gr/ 1 pak. uskih rezanaca
500 gr svinjskih odrezaka ( ja sam koristila slabine i leđa
bez kostiju)
2 mrkve
2 mlada luka ili 1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žličica ribanog đumbira
4 – 5 žlica tamnog Soja sosa ( svijetli nije slan )
lisnati korijander ili peršinov list
1 žličica Kineskih 5 začina - začinski mix koji ima za kupiti u bolje
opskrbljenim trgovinama ali ga možete napraviti i sami a recept pogledajte
ovdje
Priprema
Prvo pripremite sve sastojke:
Skuhajte rezance da budu malo al dente, istresite u cijedilo
i isperite pod tople vode, procijediti i izmiješajte sa malo ulja da se ne bi slijepili
i ostavite da se hladi.
Odreske očistite od žilica i izrežite na tanke trakice.
Mrkvu ogulite i izrežite na tanke trakice.
Luk izrežite na sitno.
Đumbir i češnjak naribajte na najsitnijem ribežu.
Korijander ( ili
peršinov list ako ne volite korijander ) sitno nasjeckajte.
Kad ste pripremili sve sastojke, dalje sve ide vrlo brzo jer
su svi sastojci sitno sjeckani i treba
im vrlo kratka termička obrada.
Uzmite veću tavu ili wok ako ga imate i ugrijte ju da bude
jako, jako vrela. Tek kad je tava vrela dodajte malo ulja jer će u protivnom ulje
zagoriti. Ubacite trakice mesa i popržite
uz stalno miješanje da dobije malo boje.
Dodajte luk i mrkvu i još malo pržite i to vrlo kratko oko 2
– 3
Dodajte Kineskih 5 začina, đumbir, češnjak i korijander, zalijte
soja sosom i promiješajte.
Ubacite rezance, miješajte da se sve sjedini oko 1 – 2 minute.
Odmah poslužite jer ovo jelo ne trpi stajanje.
Uživajte i dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar