Crveni rezanci sa mesnim okruglicama u finom umaku / Red noodles with meatballs in a fine sauce




Rezanci u boji pripremljeni na malo drugačiji način, ukusno i jednostavno sigurno će vam se svidjeti.


Sastojci
(za 4 osobe)

1 pakovanje kupovne tjestenine
Ili
Domaći crveni rezanci od 3 jaja a recept možete vidjeti ovdije


Za mesne okruglice:

400 gr miješanog mljevenog mesa
2 šnite kruha
½ glavice luka
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete
Sol, papar
1 žlica sjeckanog peršinovog lista

Za umak:

½ glavice luka
1 češanj češnjaka
1 dcl crvenog vina
1 žlica koncentrata od rajčice
1 žličica worchester umaka
500 ml vode ili jušnog temeljca
1 žlica Vegete
Sol, papar
 Malo ulja
1 žlica brašna
Sjeckani peršinov list


Priprema

Umijesite glatko tijesto po receptu koji vam se nalazi u linku Domaća tjestenina i ostavite da se odmara.
U međuvremenu natopite  samo sredinu od kruha u malo tople vode, kad omekša dobro rukama iscijedite vodu i kruh izmrvite u zdjelu u koju ste dodali mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, i peršinov list. Dodajte začine i umijesite smijesu kao da mijesite tijesto dok sve nebude dobro izmiješano i pravilno raspoređeno.
Od smijese pravite male okruglice veličine čajne žlice  i poslažite ih na tanjur.

Tijesto koje se do tada malo odmorilo razvaljajte tanko i izrežite rezance. Stavite posoljenu vodu za kuhanje tjestenine da zakipi i ukuhajte rezance. Kad prokuha kuhajte 3 minute za domaću tjesteninu to je dovoljno. Rezance procijedite i ostavite sa strane.

Na malo ulja u dubljoj tavici kratko prepržiti okruglice sa svih strana da dobiju rumenu boju te ih izvadite na tanjur. Na ostatku ulja popržite sitno sjeckani luk dok ne počne dobivati boju, dodajte sitno sjeckani češnjak, promiješajte i zalijte crvenim vinom. Dodajte koncentrat od rajčice, začine, worchester umak, i zalijte vodom ili jušnim temeljcem. Kuhajte umak oko 20 min da se vino iskuha.  U malo vode umješajte brašno i ukuhajte u umak da se malo zgusne.  Ubacite u umak mesne okruglice i kuhajte još 10 min da se okusi fino prožmu.
Na kraju tijesto izmiješajte sa umakom posipajte sjeckanim peršinom i poslužite. Po želji možete posipati i parmeznom




4 komentara:

  1. Predivan blog, lijepi recepti, zelim ti svu srecu i dobrodosla u svijet blogera!!!Mucika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Muci puno mi znaći podrška Cool prijateljica 😘

      Izbriši
  2. Izgleda veomaukusno!

    OdgovoriIzbriši

Popularni recepti