Rezanci u boji pripremljeni na malo drugačiji način, ukusno
i jednostavno sigurno će vam se svidjeti.
Sastojci
(za 4 osobe)
1 pakovanje kupovne tjestenine
Ili
Domaći crveni rezanci od 3 jaja a recept možete vidjeti
ovdije
Za mesne okruglice:
400 gr miješanog mljevenog mesa
2 šnite kruha
½ glavice luka
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete
Sol, papar
1 žlica sjeckanog peršinovog lista
Za umak:
½ glavice luka
1 češanj češnjaka
1 dcl crvenog vina
1 žlica koncentrata od rajčice
1 žličica worchester umaka
500 ml vode ili jušnog temeljca
1 žlica Vegete
Sol, papar
Malo ulja
1 žlica brašna
Sjeckani peršinov list
Priprema
Umijesite glatko tijesto po receptu koji vam se nalazi u
linku Domaća tjestenina i ostavite da se odmara.
U međuvremenu natopite
samo sredinu od kruha u malo tople vode, kad omekša dobro rukama
iscijedite vodu i kruh izmrvite u zdjelu u koju ste dodali mljeveno meso,
dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, i peršinov list. Dodajte začine i umijesite
smijesu kao da mijesite tijesto dok sve nebude dobro izmiješano i pravilno
raspoređeno.
Od smijese pravite male okruglice veličine čajne žlice i poslažite ih na tanjur.
Tijesto koje se do tada malo odmorilo razvaljajte tanko i
izrežite rezance. Stavite posoljenu vodu za kuhanje tjestenine da zakipi i
ukuhajte rezance. Kad prokuha kuhajte 3 minute za domaću tjesteninu to je
dovoljno. Rezance procijedite i ostavite sa strane.
Na malo ulja u dubljoj tavici kratko prepržiti okruglice sa
svih strana da dobiju rumenu boju te ih izvadite na tanjur. Na ostatku ulja
popržite sitno sjeckani luk dok ne počne dobivati boju, dodajte sitno sjeckani češnjak,
promiješajte i zalijte crvenim vinom. Dodajte koncentrat od rajčice, začine, worchester
umak, i zalijte vodom ili jušnim temeljcem. Kuhajte umak oko 20 min da se vino
iskuha. U malo vode umješajte brašno i ukuhajte
u umak da se malo zgusne. Ubacite u umak
mesne okruglice i kuhajte još 10 min da se okusi fino prožmu.
Na kraju tijesto izmiješajte sa umakom posipajte sjeckanim
peršinom i poslužite. Po želji možete posipati i parmeznom
Predivan blog, lijepi recepti, zelim ti svu srecu i dobrodosla u svijet blogera!!!Mucika
OdgovoriIzbrišiHvala Muci puno mi znaći podrška Cool prijateljica 😘
IzbrišiIzgleda veomaukusno!
OdgovoriIzbrišiHvala i bilo je ☺
Izbriši