Torta od jabuka / Apple Cake

  


Ova će vas lagana voćna torta prvo oduševiti svojim izgledom a zatim svojim  osvježavajućim okusom. Savršena za vruće ljetne dane.
      
Izvor recepta: Vonzi


Sastojci

Biskvit:

3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
na vrh noža malo praška za pecivo

Fil:

3-4 velike jabuke
3 žlice šećera
1 l vode
-------------
2 pudinga od maline ili jagode
2 žlice šećera
1 šlag pjena
1 dl mlijeka za natapanje kore
Malo prehrambene boje po želji


Priprema

Razdvojiti bjelanjke od žumanjka.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Pjenasto umutiti žumanjke  i šećer. Dodati brašno i prašak za pecivo sve zajedno lagano izmiješati. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smijesu izliti u okrugli kalup promjera  26 cm kojem smo na dno stavili papir za pečenje. Peči u dobro zagrijanoj pečnici 15 min na 180°C. Probosti čačkalicom i vidjeti dali je pečeno. Koru kad se ispeče zaliti sa 1 dl hladnog mlijeka.

Jabuke oguliti i izrezati na komadiće i staviti u vodu sa 3 žlice šećera da vrije i da jabuke omekšaju. Kad jabuke omekšaju skloniti sa vatre. Jabuke izvaditi iz vode u kojoj su se kuhale pomoću šuplje žlice da se ocijedi višak vode i poslagati ih u ravnomjernom sloju na koru.
Ostatak vode u kojoj su se kuhale jabuke izmjeriti treba vam 1 litra, vratiti na vatru pustiti da zakuha i u nju ukuhati puding koji smo prethodno razmutili sa nekoliko žlica vode i 2 žlice šećera.

Vruć puding preliti preko jabuka i tortu staviti da se hladi.
Na kraju tortu ukrasiti sa šlagom u koji smo dodali malo prehrambene boje ili ga ako vam je draže ostavite bijelim.

Tortu dobro rashladiti prije posluživanja.




Popularni recepti