Ova će vas lagana voćna torta prvo oduševiti svojim izgledom
a zatim svojim osvježavajućim okusom.
Savršena za vruće ljetne dane.
Izvor recepta: Vonzi
Sastojci
Biskvit:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
na vrh noža malo praška za pecivo
Fil:
3-4 velike jabuke
3 žlice šećera
1 l vode
-------------
2 pudinga od maline ili jagode
2 žlice šećera
1 šlag pjena
1 dl mlijeka za natapanje kore
Malo prehrambene boje po želji
Priprema
Razdvojiti bjelanjke od žumanjka.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg.
Pjenasto umutiti žumanjke i šećer. Dodati brašno i prašak za pecivo sve
zajedno lagano izmiješati. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smijesu
izliti u okrugli kalup promjera 26 cm kojem
smo na dno stavili papir za pečenje. Peči u dobro zagrijanoj pečnici 15 min na
180°C. Probosti čačkalicom i vidjeti dali je pečeno. Koru kad se ispeče zaliti
sa 1 dl hladnog mlijeka.
Jabuke oguliti i izrezati na komadiće i staviti u vodu sa 3
žlice šećera da vrije i da jabuke omekšaju. Kad jabuke omekšaju skloniti sa
vatre. Jabuke izvaditi iz vode u kojoj su se kuhale pomoću šuplje žlice da se
ocijedi višak vode i poslagati ih u ravnomjernom sloju na koru.
Ostatak vode u kojoj su se kuhale jabuke izmjeriti treba vam
1 litra, vratiti na vatru pustiti da zakuha i u nju ukuhati puding koji smo
prethodno razmutili sa nekoliko žlica vode i 2 žlice šećera.
Vruć puding preliti preko jabuka i tortu staviti da se
hladi.
Na kraju tortu ukrasiti sa šlagom u koji smo dodali malo
prehrambene boje ili ga ako vam je draže ostavite bijelim.
Tortu dobro rashladiti prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar