Sastojci:
za 4 osobe
1 šalica riže (najbolja je okruglog zrna)
300 gr sviježe paprike
200 gr patlidžana
200 gr tikvica
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
1 žličica peršinovog lista
1 žličica kopra
1 žličica celerovog lista
500 ml jušnog temeljca od povrća (može i pileći ako ne idete
na vegetarijansku varijantu)
sol, papar i malo Vegete
Malo ulja
Priprema:
Povrće ( tikvice, papriku, patlidžan ) oprati očistiti i isjeckati na kockice ne premale oko 1 – 1,5
cm .
Luk i češnjak isjeckati na sitno. Začinsko bilje ( lisnati celer,
peršin i kopar ) isjeckati na sitno. Jušni temeljac ugrijati da bude topao.
U široku dobro ugrijanu tavu dodati malo ulja i sjeckani luk
te ga popržiti dok ne postane staklast. Dodati sjeckano povrće te ga malo
popržiti uz miješanje oko 5 minuta. Dodati rižu popržiti još 1 – 2 minute. Zaliti
sa djelom jušnog temeljca, samo toliko da prekrije sve sastojke. Kuhati na
laganoj vatri uz često miješanje, posoliti, po papriti, dodati vegetu i
sjeckano začinsko bilje. . Miješati i podlijevati sa ostatkom temeljca malo po
malo kako ga riža upija sve dok se riža ne skuha i dobije kremasta tekstura.
Posluživanje:
Poslužiti odmah čim je gotovo, dok je još uvijek kremasto i
nije se previše stisnulo. Poslužiti uz omiljenu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar