Tjestenina by Anthony Bourdain



U spomen poznatom kuharu i gastro nomadu pripremimo pastu za koju je Anthony govorio da je najbolja stvar u povijesti svijeta. Jako jednostavna i brzo gotova. Idealna za situacije kada nemate puno vremena i baš ništa u frižideru.

Sastojci:

Tjestenina
(što se izbora tjestenine tiče, Anthony je insistirao da to budu špageti)
Maslac,
Sir (po mogućnosti  pekorino romano)
Sol i biber.
Čili i začinsko bilje po želji.

Priprema:

Špagete skuhajte u slanoj vodi ali neka bude al dente (malko pod zub) jer će se još dovršavati u umaku. Tjesteninu procijedite ali ocijeđenu vodu nikako nemojte bacati. To se zove ŠKROBNA VODA i idealna je za zgušnjavanje umaka.

U dubljem lončiću pravite umak od djela škrobne vode u koji ste dodali maslac,biber i sol  (po želji čilija) , lagano prokuhajte pa onda dodajte da dobijete gladak umak. Ako vam se odvaja previše masnoća, dodajte još škrobne vode te još malo prokuhajte. Ako vam se pak čini previše vodeno dodajte još malo maslaca te isto još malo prokuhajte. Ubacite skuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte.
Svemu tome dodajte sitno ribani sir koji ravnomjerno posipajte  i - gotovo je.

Dobit će te gust ali lagan umak koji će savršeno obložiti tjesteninu.

Posipajte sitno sjeckanim svježim začinskim biljem.

Ako baš ne možete bez mesa, preporučivao je malčice pancete oko 100 gr. Koju popržimo na suhoj tavi da pusti svoju masnoću i tada zalijemo škrobnom vodom.




Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti