Tanjin Brzi šareni kolač / Tanja's quick colorful cake



Od par jednostavnih sastojaka dobije se fini kremasti kolač. Brzo je gotov i može se poslužiti već isti dan.


Sastojci

BAZNA SMJESA:

4 jaja ovisno o veličini
200 gr šećera
200 gr brašna
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1 dcl suncokretovog ulja
1 dcl mlijeka

FIL:

1 l mlijeka ( 1000 ml )
6 žlica šećera
1 puding  čokolada
1 puding vanilija

PO ŽELJI ZA GLAZURU:

200 ml vrhnja za šlag


Priprema

Jaja staviti u zdjelu ( nije potrebno odvajati žumanjak od bjelanjka ) dodati šećer i vanili šećer te miksati toliko dugo dok se šećer ne rastopi i smjesa skoro pobijeli.
Dodati ulje i mlijeko, te još sve dobro izmiješati.
Brašno i prašak za pecivo izmiješati i postepeno dodavati u smijesu miješajući lopaticom ili kuhačom da se sve izjednači i ne bude grudica.
Izliti u namašćeni  i pobrašnjen lim veličine 30 x 19 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 30 - 40 minuta, isprobati čačkalicom jeli pečeno.

Skuhati puding od čokolade u 500 ml mlijeka i 3 žlice šećera.

Pečeni i ohlađeni kolač izbosti obrnutom stranom kuhače ili nečim drugim što ima zaobljeni kraj. Gore istresti skuhani puding i žlicom ga utrljati da popuni rupe.

Skuhati i drugi puding, od vanilije, u 500 ml mlijeka i 2 žlice šećera. Sipati preko ohlađenog čokoladnog pudinga i poravnati.
Po želji se ohlađeni kolač može premazati s 200 ml slatkog vrhnja (šlaga).
Možete koristiti i druge okuse, samo uvijek koristite pudinge u kontrastnim bojama, kolač je ljepši.

Popularni recepti